Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Ook LG stopt met de productie van plasma tv’s

Geschreven door
Geplaatst op29 augustus 2014, 10:47 CategoriePlasma tv's

Nadat Panasonic eind vorig jaar liet weten geen nieuwe plasma tv’s meer op de markt te brengen was het al zo goed als duidelijk; het einde van plasma was in zicht. Er zijn echter nog twee fabrikanten die nog wel plasma tv’s producten. Samsung en LG brengen nog steeds modellen op de markt, al zijn het qua specificaties niet de beste of meest indrukwekkende tv’s.

Toch komt er ook een einde aan plasma tv’s van deze fabrikanten. Samsung heeft dit jaar maar één nieuw model op de markt gebracht en hoewel LG meerdere middenklasse plasma tv’s gelanceerd heeft lijken dit de laatsten te zijn. Tegenover persbureau Yonhap laat de Koreaanse fabrikant namelijk weten dat er binnenkort gestopt wordt met de productie van plasma tv’s.

Volgens LG neemt de vraag naar plasma tv’s steeds verder af en liggen de kosten voor de ontwikkeling en productie te hoog. Er valt dus geen geld meer aan te verdienen en het logische gevolg is dat de productie gestopt wordt. Een exacte datum voor de productiestop wil LG echter nog niet noemen. Binnenkort wordt er een knoop doorgehakt en vervolgens wordt er een officiële verklaring de deur uitgedaan.

LG wil zich gaan richten op oled, de techniek waar het bedrijf momenteel de belangrijkste voorstanden van is. De Koreaanse fabrikant heeft de afgelopen maanden verschillende oled tv’s op de markt gebracht en kondigde afgelopen week zelfs de eerste oled tv’s met 4K-resolutie aan. De verwachting is dat we tijdens IFA 2014, de beurs die volgende week van start gaat in Berlijn, meer op het gebied van oled te zien krijgen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.