Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Loewe lanceert SoundPort Compact docking-luidspreker met Lightning-poort

Geschreven door
Geplaatst op7 augustus 2014, 14:54 CategorieLuidsprekers

Loewe introduceert deze week de SoundPort Compact docking-luidspreker. Deze draadloze luidspreker kan muziek van smartphones, tablets, laptops, desktops en mp3-spelers weergeven, onder meer via Bluetooth en een Lightning-aansluiting.

Om de hoogst mogelijke overdrachtkwaliteit via Bluetooth te garanderen, beschikt de Loewe SoundPort over de apt-X-Codec. Dankzij de ingebouwde microfoon is het docking station ook een volwaardig handsfree systeem. Alles is verpakt in een behuizing uit hoogwaardig aluminium. Door zacht op de klep aan de bovenzijde van de SoundPort te duwen, gaat de docking-lade open en wordt de ingebouwde Apple Lightning-aansluiting beschikbaar.

De Loewe SoundPort biedt volgens de fabrikant een volwaardig stereogeluid dankzij eindtrappen met digitale versterkers. Het luidsprekersysteem bestaat uit twee gecombineerde speakers voor middelhoge en hoge tonen en een woofer, die samen garant staan voor een vermogen van 80 watt. Dankzij de ingebouwde echo-onderdrukking moeten gesprekken die middels de handsfree-functie gevoerd worden altijd verstaanbaar zijn. De Loewe SoundPort Compact kan ook via USB als digitale luidspreker worden gebruikt bij een laptop of pc.

Loewe-SoundPort Compact-2

Dankzij Near Field Communication (NFC) kunnen mobiele toestellen eenvoudig aan de luidspreker gekoppeld worden. Hiervoor leg je een toestel met NFC op het gemarkeerde contactpunt op de bovenzijde van de SoundPort. De verbinding komt dan onmiddellijk tot stand via Bluetooth, zonder extra instellingen in het menu van het toestel. Je kunt een iPad zowel staand (via de Apple Lightning-aansluiting) als liggend (via Bluetooth) gebruiken in het docking station. iDevices die op de SoundPort zijn aangesloten, kunnen via één enkele druk op de knop worden gesynchroniseerd (iTunes Sync) met een laptop of pc die via USB aangesloten is.

De Loewe SoundPort Compact is ook te bedienen met slimme afstandsbedieningsconcepten. Zo biedt de gratis Loewe Smart Audio App voor iOS- en Android-smartphones extra gebruiksgemak. Wie het liever klassiek heeft, kan de optionele Loewe Assist-afstandsbediening gebruiken.

De Loewe SoundPort Compact is verkrijgbaar in aluminium zilver en in aluminium zwart, voor een adviesprijs van 499 euro.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.