Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

LG verkoopt nieuwe 55EC9300 oled tv voor 3.499 dollar

Geschreven door
Geplaatst op12 augustus 2014, 11:20 CategorieOled tv's

Eind vorige maand dook de nieuwe 55EC9300 oled tv van LG op bij verschillende Amerikaanse winkels voor een prijs van rond de 5.000 dollar. De oled tv is echter gisteren pas officieel door de Koreaanse fabrikant gelanceerd en met een prijs die een stuk aantrekkelijker is. De 55EC9300 wordt namelijk in de VS verkocht voor maar 3.499 dollar.

Nu is ‘maar’ wellicht wat overdreven maar ten opzichte van de prijzen die tot op heden voor oled tv’s gevraagd werden komt dit een stuk dichter in de buurt van ‘betaalbaar’. Voor dit bedrag, omgerekend zo’n 2.600 euro, kunnen namelijk ook al high-end lcd tv’s met 4K-resolutie gekocht worden. Voor wie het zich nog kan herinneren; de eerste oled tv’s van LG die vorig jaar geïntroduceerd werden hadden een adviesprijs van bijna 9.000 euro. Het enige nadeel voor ons Nederlanders is dat de nieuwe oled tv voorlopig niet naar Europa komt.

LG 55EA9309 770x357

De LG 55EC9300 is een 55-inch oled tv met een full hd-display. De tv is voorzien van een gebogen scherm, net als de eerder gelanceerde 55EA9709 en 55EA9809 modellen. Het belangrijkste verschil lijkt te zitten in het design, met name de voet. Deze is een stuk minimaler vormgegeven. Verder is deze oled tv voorzien van een 240Hz refresh rate waarmee snelle bewegingen beter opgevangen moeten worden, en is het webOS smart tv-platform van LG beschikbaar. Ook wordt de Magic Remote afstandsbediening meegeleverd, is passieve 3D-weergave aanwezig en beschikt de tv over een ingebouwde WiFi-module met Miracast-ondersteuning.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.