Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

LG kondigt multiroom speakersysteem Music Flow aan

Geschreven door
Geplaatst op20 augustus 2014, 17:01 CategorieHome cinema sets

LG heeft vandaag een nieuwe reeks draadloze muziekspelers aangekondigd. De apparaten, verzameld onder de naam Music Flow, vormen een multiroom audiosysteem.

Het systeem bestaat uit verschillende speakers, de H3, H5 en H7, een Sound Bar (HS6) en een Network Bridge (R1). Aan de hand van de R1 kan je de verschillende speakers verbinden en vervolgens met één centrale applicatie besturen. LG lijkt dus met Music Flow rechtstreeks de concurrentie aan te gaan met Sonos.

Music Flow line-up

 • Speaker H7: 70W; 370X232X110mm
 • Speaker H5: 40W; 340X207X88 mm
 • Speaker H3: 30W; 125X175X115 mm
 • Soundbar HS6: 320W; 1020X42X82 mm
 • Network Bridge R1: 110X30X110 mm
 • Music Flow Player applicatie beschikbaar voor Android en iOS
 • Dual Band Wi-Fi Support (2.4/5GHz)
 • 24 bit/192KHz Sampling HD Music Playback
 • Audio Streaming Service: internet streaming en radio, zoals Spotify, Deezer en TuneIn
 • Connectiviteit: Bluetooth en NFC

Je muziek volgt je overal

Een leuke functie van dit geluidssysteem is dat de speakers je overal doorheen het huis kunnen opmerken en vervolgens muziek kunnen afspelen. Wanneer je door je huis wandelt zal in elke kamer waar zo’n speaker aanwezig is de muziek automatisch afspelen. Ook wanneer je thuis komt kan je verwelkomt worden door je muziek. Als je smartphone NFC ondersteunt kan je door simpelweg een speaker aan te raken met je smartphone de muziek laten afspelen.

LG-Music-Flow-2

De bijhorende applicatie, de Music Flow Player app, verbindt met je speakers en biedt een hele hoop  muziekdiensten aan. Spotify, Deezer, Napster en TuneIn worden probleemloos afgespeeld. De Mood Station functie moet zorgen voor muziek die zich volledig aan de sfeer van het moment leent.

Gebruiksvriendelijk

Music Flow werkt met Mesh Network Technology en Dual Band Wi-Fi, zodat muziek volgens LG zonder haperingen afspeelt, zelfs wanneer het Wi-Fi signaal beperkt is. Extra Music Flow speakers toevoegen zou volgens de fabrikant ook kinderspel zijn. Wanneer je de Multi-Room Mode inschakelt spelen alle speakers op het netwerk simultaan dezelfde muziek af, een uitstekende functie voor feestjes.

Alle modellen uit de Music Flow reeks zijn vanaf oktober in Nederland en België beschikbaar. Meer informatie over deze speakers zal volgende maand op IFA worden onthuld. Meer informatie over de werking van een multiroom systeem op een home-cinema receiver lees je hier. • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.