Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

LG kondigt 77EC980V en 65EC970V 4K oled tv’s met gebogen scherm aan

Geschreven door
Geplaatst op25 augustus 2014, 12:36 CategorieOled tv's

Over ruim een week gaat in Berlijn IFA 2014 van start. We wisten al dat LG de beurs zou aangrijpen om nieuwe oled tv’s te introduceren, waaronder modellen met de hoge 4K-resolutie. Vandaag kondigt de Koreaanse fabrikant twee van deze modellen aan voor de Nederlandse markt.

LG laat vandaag via een persbericht weten dat de nieuwe 77EC980V en 65EC970V oled tv’s hun weg op korte termijn naar Nederland zullen vinden. Deze modellen hebben een formaat van 77-inch en 65-inch, en komen met het inmiddels bekende gebogen display. Het meest opvallende is de resolutie. De oled tv’s die LG tot op heden gelanceerd heeft beschikken namelijk over een full hd-resolutie, terwijl de nieuwe modellen voorzien zijn van een 4K Ultra HD-resolutie. Dit houdt in dat beide schermen 3.840 bij 2.160 pixels kunnen weergeven.

77EC980V

LG maakt bij de nieuwe oled tv’s wederom gebruik van de WRGB-techniek. Deze techniek voegt een extra witte subpixel toe aan de rode, groene en blauw pixels om zo een groter contrast te realiseren. Ook beschikken de oled tv’s over het nieuwe webOS smart tv-platform, HDMI 2.0-poorten en natuurlijk de HEVC-codec voor het weergeven van 4K-content via streamingdiensten.

Volgende maand worden de 77EC980V en 65EC970V oled tv’s officieel gepresenteerd en LG geeft aan dat beide modellen op korte termijn in Nederland te koop zullen zijn. Helaas kan de Koreaanse fabrikant nog niet zeggen wat er voor de tv’s betaald moet worden. In de VS dook onlangs een prijs van 8.999 dollar op voor het 65-inch model.

Bekijk de complete LG 2014 oled tv line-up.

  • Delen:

Reacties

  1. Rob
    06 oktober, 2014 om 18:38

    Waarom is het prijsverschil zo groot?
    Zelfde spec’s, verschil van 65 en 77 inc maar de één bijna 10.000 en de ander 24.000 euro

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.