Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Draadloze speakers en audiosystemen steeds populairder

Geschreven door
Geplaatst op7 augustus 2014, 15:20 CategorieLuidsprekers

De term ‘draadloos’ zien we steeds vaker voorbij komen, met name op het gebied van audiosystemen en speakers. Fabrikanten zien een trend dat consumenten steeds vaker voor een draadloos luidsprekersysteem gaan en ook de cijfers wijzen uit dat draadloze systemen alsmaar aan populariteit winnen.

Aan kabels krijgen we steeds meer een hekel, zeker wanneer het aankomt op een simpel audiosysteem dat je overal in huis wilt gebruiken. Muziek moet in elke kamer te beluisteren zijn maar zonder dat hier kabels voor gebruikt moeten worden. We streamen dus meer en meer audio naar speakers die draadloos gekoppeld worden.

Uit onderzoek van Futuresource Consulting blijkt dat draadloze producten een zeer belangrijke rol in de home audio-markt spelen. In het vierde kwartaal van 2013 was deze categorie goed voor 74 procent van de markt en dit is in het eerste kwartaal van 2014 gegroeid naar 79 procent.

De totale categorie home audio – met onder meer geïntegreerde audiosystemen, draadloze speakers en soundbars – is ten opzichte van het vierde kwartaal van 2013 maar met 10 procent gedaald, wat opvallend is omdat het vierde kwartaal natuurlijk in het teken staat van de feestdagen.

Daarbij kunnen we uit het onderzoek opmaken dat 82 procent van alle draadloze audioproducten beschikt over Bluetooth als een basisfunctie. Futuresource Consulting verwacht dat de prijzen van draadloze systemen de komende maanden verder zullen dalen door het alsmaar groeiende aanbod.

Lees meer over draadloze luidsprekers.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.