Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

De beste tv’s en home cinema systemen van 2014 / 2015, volgens EISA

Geschreven door
Geplaatst op15 augustus 2014, 13:13 CategorieLcd en led tv's

Elk jaar kiest EISA de beste producten op het gebied van consumentenelektronica en vandaag zijn de beste home cinema producten van 2014 / 2015 bekendgemaakt. Onder meer de nieuwe 77EG970V oled tv heeft een award ontvangen.

EISA is een Europese organisatie waarbij een vijftigtal gerenommeerde tijdschriften uit 19 verschillende landen bij aangesloten zijn. Journalisten die werkzaam zijn beide deze tijdschriften laten elk jaar weten wat zij van bepaalde producten vinden en nomineren hun favorieten voor een award. Aan de hand hiervan wordt een ranglijst samengesteld waar vervolgens de winnaars uit gekozen worden. In dit artikel focussen we ons alleen op de home cinema producten, waaronder receivers, tv’s, luidsprekers, Blu-ray spelers en projectors.

Overigens wil het winnen van een award niet per se zeggen dat het product ook absoluut het beste in zijn categorie is. De EISA lijkt steeds commerciëler te worden en roept steeds meer categorieën in het leven om veel fabrikanten tevreden te houden. Het is dus een leuke indicatie maar we raden je aan je aankoopbeslissing er niet teveel door te laten beïnvloeden. Hieronder vind je een kort overzicht van de belangrijkste winnaars.

Beste televisies

De meeste aandacht gaat uit naar de televisies en de grote winnaar in deze categorie is de LG 77EG970V, een 77-inch oled tv met 4K-resolutie. Dit model is echter nog niet te koop maar de verwachting is dat LG de oled tv in het najaar op de markt brengt. De 77EG970V is gekroond tot de ‘beste high-end tv’.

LG-EC9709-oled-tv

Op het gebied van smart tv’s gaat LG er ook met de prijs vandoor. Het webOS smart tv-platform van de Koreaanse fabrikant is verkozen tot beste smart tv-platform en hiervoor mag de 55-inch 55LB870V de prijs in ontvangst nemen.

Samsung-H7000-lcd-led-tv

Verder mag Samsung een prijs in ontvangst nemen voor de beste full hd tv van 2014 / 2015. De 55-inch UE55H7000 is tot beste model uitgeroepen. Kijken we naar de 4K Ultra HD tv’s dan strijkt Sony met de eer. De 65-inch KD-65X9005B is uitgeroepen tot de beste 4K Ultra HD tv.

Beste home cinema producten

Opvallende of interessante winnaars in de overige categorieën zijn onder meer de Panasonic DMP-BDT700, verkozen tot beste Blu-ray disc speler van dit jaar, en de LG LAB540, verkozen tot beste Soundbase home cinema systeem.

Panasonic-DMP-BDT700-3

De beste home cinema receiver van 2014 / 2015 is de Pioneer VSX-924, een model dat we onlangs nog aan een uitgebreide review onderworpen hebben.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.