Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Bowers & Wilkins introduceert nieuwe CM-serie luidsprekers

Geschreven door
Geplaatst op27 augustus 2014, 16:07 CategorieLuidsprekers

Bowers & Wilkins heeft met de CM-serie al jaren een populaire reeks luidsprekers in het assortiment. Dit jaar is het weer tijd voor een update, inclusief verbeterde audioprestaties, nieuwe styling en de nieuwste technologieën.

B&W CM-serie

In 2013 introduceerde Bowers & Wilkins de ontkoppelde Double Dome tweeter op de CM10, wat leidde tot een belangrijke verbetering in audioprestaties. De volgende logische stap was dan ook deze technologie naar de rest van de CM-serie brengen. Voor het eerst is de volledige CM Serie nu voorzien van deze nieuwe tweeters, en zijn de CM10 S2 en de nieuwe CM6 S2 daarnaast uitgerust met tweeter-on-top.

De Bowers & Wilkins Double Dome tweeters bestaan uit een dunne aluminium dome die is omgeven door een dikkere aluminium ring, zodat de perfecte combinatie van licht- en stijfheid ontstaat. De geavanceerde tweeter is in de nieuwe CM-serie ook volledig ontkoppeld van de behuizing; een ring van gelkussens scheidt de constructie fysiek van de kast. De CM10 S2 en de nieuwe CM6 S2 profiteren van een tweeter-on-top design – iets dat alleen op de meest geavanceerde referentieluidsprekers van Bowers & Wilkins, de 800 Series Diamond, te vinden is. Zo wordt de spreiding en plaatsing aanzienlijk verbeterd.

Bowers-Wilkins-Rosenut-CM8

De nieuwe CM-serie is volledig opnieuw ontworpen. De nieuwe crossovers maken gebruik van Mundorf componenten, terwijl alle woofers en de midrange drive units zijn voorzien van anti-resonantie stofkappen. In de nieuwe serie luidsprekers zijn de vermaarde echte houten kasten, maar zichtbare bevestigingen zijn verwijderd voor een subtieler en minimalistisch design. Overigens hebben deze cosmetische verbeteringen ook akoestische voordelen, aangezien de zeer robuuste kasten en panelen zonder bevestigingspunten resonanties tot een minimum beperken.

Vloerstaande luidsprekers

De nieuwe CM10 S2 blijft het paradepaardje en is visueel in lijn gebracht met de rest van de nieuwe modellen. De CM10 S2 biedt drie krachtige 165mm bas drivers en een ontkoppelde FST midrange driver. Het ontkoppelde Double Dome tweeter-op-top design van de CM10 S2 is ook te vinden op de volledig nieuwe CM6 S2. Deze luidspreker is voorzien van een 165mm bas / midrange driver. De CM6 S2 is de eerste monitor luidspreker uit de CM serie met tweeter-on-top technologie.  De CM9 S2 en de CM8 S2 maken de reeks vloerstaande luidsprekers uit de CM Serie compleet. Beide luidsprekers zijn voorzien van ontkoppelde Double Dome tweeters, FST midrange drivers en twee basdrivers. De nieuwe CM8 heeft een slank profiel zodat hij eenvoudig in ruimtes van verschillende grootte en in diverse configuraties geplaatst kan worden.

Monitor luidsprekers en subwoofer

De CM5 S2 en de CM1 S2 vullen de nieuwe CM-serie aan als monitor luidspreker. Beide modellen zijn voorzien van ontkoppelde Double Dome tweeters, plus een aantal andere technologische innovaties. De CM Centre S2 en de CM Centre 2 S2 maken eveneens gebruik van ontkoppelde Double Dome tweeters, waarbij de CM Centre 2 S2 ook nog eens voorzien is van een FST midrange driver, samen met twee symmetrisch geordende basdrivers. De ASW10CM S2 subwoofer is voorzien van een 10-inch drive unit paper/Kevlar driver, aangedreven door een 500W audiofiele standaard Class D versterker en switch mode stroomvoorziening.

Bowers-Wilkins-White-CM6

Accessoires en kleuren

De nieuwe CM-serie wordt compleet gemaakt door de nieuwe FS-CM S2 stand. Deze is verbeterd in zowel ontwerp als afwerking, zodat hij niet alleen de allerbeste ondersteuning biedt voor de CM1 S2, de CM5 S2 of de CM6 S2, maar ook aansluit bij het stijlvolle ontwerp van de nieuwe modellen. Alle nieuwe CM-derie luidsprekers zijn verkrijgbaar in een Gloss Black, Rosenut en Satin White afwerking, met uitzondering van de ASW10CM S2, deze is enkel verkrijgbaar in Gloss Black en Satin White. De FS-CM S2 standaard is verkrijgbaar in een zwarte en zilveren afwerking.

Beschikbaarheid en prijzen

De nieuwe CM Serie is begin september 2014 verkrijgbaar voor de volgende prijzen;

 • De nieuwe CM1: € 900,- per paar
 • De nieuwe CM5: € 1300,- per paar
 • De nieuwe CM6: € 1900,- per paar
 • De nieuwe CM8: € 1900,- per paar
 • De nieuwe CM9: € 2700,- per paar
 • De CM10: € 3600,- per paar
 • De nieuwe CM Centre: € 650,- per stuk
 • De nieuwe CM Centre 2: € 1000,- per stuk
 • De nieuwe ASW10CM S2: € 1350,- per stuk
 • De nieuwe FS-CM standaard: € 500,- per paar

 • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.