Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Amerikaanse prijzen 4K oled tv’s LG bekendgemaakt

Geschreven door
Geplaatst op1 augustus 2014, 12:32 CategorieOled tv's

De verwachting was dat 2014 het jaar van oled zou worden, maar momenteel is LG de enige fabrikant die de techniek nog aandacht geeft. Dat betekent echter niet dat we het met een klein aanbod oled tv’s moeten doen want na de lancering van verschillende full hd-modellen komt LG eind dit jaar met de eerste 4K oled tv’s. Vandaag zijn de Amerikaanse prijzen van deze modellen bekendgemaakt.

Eerder dit jaar liet LG al weten met een groot aantal oled tv’s te komen. Inmiddels heeft de Koreaanse fabrikant verschillende modellen op de markt, waaronder de 55EA9809 en de 55EA9709. Beide oled tv’s zijn voorzien van een full hd-paneel maar later dit jaar kunnen we de eerste oled tv’s met een 4K-paneel verwachten. Deze tv’s zijn voorzien van een 3.840 bij 2.160 pixels resolutie.

De website HDGuru heeft deze week de Amerikaanse prijzen van een aantal nieuwe modellen online gezet. Het 65-inch model, dat gaat onder de naam 65EC9709, krijgt een adviesprijs van 8.999 dollar mee maar zal waarschijnlijk voor 6.999 dollar in de Amerikaanse winkels liggen. Eerder verschenen er ook al prijzen van het grootste model, de 77-inch 77EC9809. Dit model zou maar liefst 19.999 Britse Ponden gaan kosten.

LG-EC9709-oled-tv

Beide tv’s zijn voorzien van een oled-paneel dat voor een hoog contrast en diepe zwartwaarden moet zorgen , en een 4K-paneel met een resolutie van 3.840 bij 2.160 pixels. Ook zijn de tv’s uitgerust met een gebogen scherm, het nieuwe webOS-platform van de Koreaanse fabrikant, HDMI 2.0-poorten, HEVC en Netflix 4K ondersteuning, ingebouwd WiFi en passieve 3D-weergave. LG levert ook de vernieuwde Magic Remote afstandsbediening mee.

Bekijk de complete LG 2014 oled tv line-up.

 • Delen:

Reacties

 1. Th.Schoonhoven
  08 augustus, 2014 om 13:47

  Ik hoop dat de nieuwe modellen van LG nu wel worden uitgebracht met 2 TUNERS zodat je
  kunt kijken en een ander kanaal kunt OPNEMEN want tot Nu toe doen ze dat niet
  wat mij en een aantal andere mensen weerhoud om een lG OLED tv te kopen.
  Dit is niet meer van deze tijd 1 tuner in een TV.
  Begrijp het gewoon niet zulke prijzen en dan GEEN 2 tuners.

 2. Th.Schoonhoven
  08 augustus, 2014 om 13:48

  Ik hoop dat de nieuwe modellen van LG nu wel worden uitgebracht met 2 TUNERS zodat je
  kunt kijken en een ander kanaal kunt OPNEMEN want tot Nu toe doen ze dat niet
  wat mij en een aantal andere mensen weerhoud om een lG OLED tv te kopen.
  Dit is niet meer van deze tijd 1 tuner in een TV.
  Begrijp het gewoon niet zulke prijzen en dan GEEN 2 tuners

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.