Amazon gaat series en films in 4K-kwaliteit streamen naar Ultra HD tv’s

29 augustus 2014 1 Minuut 1 Reacties
Amazon-Instant-Video-Prime

Samsung is de eerste fabrikant die de app van Amazon voor het streamen van 4K Ultra HD-materiaal standaard op nieuwe UHD tv's zal installeren.

Amazon heeft al meer dan eens bevestigd 4K-materiaal te gaan streamen middels een eigen online streamingdienst maar deze week zijn de concrete plannen van het Amerikaanse bedrijf bekendgemaakt. De eerste hardwarefabrikant waarmee Amazon een samenwerking aangaat is Samsung. De 4K-streamingapp van het bedrijf moet als eerste op tv’s van de Koreaanse fabrikant verschijnen.

In Nederland kun je de series House of Cards en Breaking Bad reeds in 4K-resolutie kijken via Netflix. Hiervoor is echter wel een 4K Ultra HD tv met ondersteuning voor de Netflix-app en de HEVC-codec vereist. Voor de dienst van Amazon gaat waarschijnlijk hetzelfde gelden, en daarbij moeten de fabrikanten van tv’s de applicatie gaan aanbieden via de betreffende smart tv-platformen.

Welke content Amazon in 4K Ultra HD-kwaliteit gaat streamen is nog niet helemaal duidelijk. In eerste instantie zou het voornamelijk gaan om programma’s en series die door het bedrijf zelf geproduceerd worden, waaronder Alpha House en Betas. Samsung is de eerste fabrikant die de 4K-app van Amazon standaard op nieuwe UHD tv’s zal installeren en de eerste tv’s die erover beschikken worden volgende week tijdens IFA 2014 gepresenteerd. Of de dienst van Amazon ook direct in Nederland gebruikt kan worden is nog niet bekend.

Reacties (1)