Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Amazon gaat series en films in 4K-kwaliteit streamen naar Ultra HD tv’s

Geschreven door
Geplaatst op29 augustus 2014, 9:54 CategorieStreamingdiensten

Amazon heeft al meer dan eens bevestigd 4K-materiaal te gaan streamen middels een eigen online streamingdienst maar deze week zijn de concrete plannen van het Amerikaanse bedrijf bekendgemaakt. De eerste hardwarefabrikant waarmee Amazon een samenwerking aangaat is Samsung. De 4K-streamingapp van het bedrijf moet als eerste op tv’s van de Koreaanse fabrikant verschijnen.

In Nederland kun je de series House of Cards en Breaking Bad reeds in 4K-resolutie kijken via Netflix. Hiervoor is echter wel een 4K Ultra HD tv met ondersteuning voor de Netflix-app en de HEVC-codec vereist. Voor de dienst van Amazon gaat waarschijnlijk hetzelfde gelden, en daarbij moeten de fabrikanten van tv’s de applicatie gaan aanbieden via de betreffende smart tv-platformen.

Welke content Amazon in 4K Ultra HD-kwaliteit gaat streamen is nog niet helemaal duidelijk. In eerste instantie zou het voornamelijk gaan om programma’s en series die door het bedrijf zelf geproduceerd worden, waaronder Alpha House en Betas. Samsung is de eerste fabrikant die de 4K-app van Amazon standaard op nieuwe UHD tv’s zal installeren en de eerste tv’s die erover beschikken worden volgende week tijdens IFA 2014 gepresenteerd. Of de dienst van Amazon ook direct in Nederland gebruikt kan worden is nog niet bekend.

  • Delen:

Reacties

  1. peter vb
    29 augustus, 2014 om 11:50

    Had liever het bericht gekregen dat ze met een 4k BLU-RAY speler kwamen maar ga dat somber inzien. 4k streamen staat gelijk aan een goede BLU-RAY speler. Mvg Peter.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.