Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Yamaha brengt 4K Ultra HD met hogere frame rates naar Aventage receivers

Geschreven door
Geplaatst op8 juli 2014, 11:46 CategorieReceivers

Wij waren in de veronderstelling dat de hoge 4K Ultra HD-resolutie met hoge frame rates alleen mogelijk was wanneer een apparaat over HDMI 2.0-poorten beschikt maar Yamaha heeft toch een manier gevonden om ook receivers zonder deze poorten ondersteuning voor 4K-materiaal met 50 of 60 Hertz te geven. Via een firmware-update kunnen de 2013 AV-receivers met deze ondersteuning uitgerust worden.

Vandaag maakt Yamaha bekend dat via een firmware-update verbeterde ondersteuning voor 4K Ultra HD-materiaal mogelijk gemaakt wordt. De update maakt 4K-weergave met een frame rate van 50 of 60 frames per seconde mogelijk, wat overeenkomt met de HDMI 2.0-standaard. De update is beschikbaar voor de high-end CX-A5000 voorversterker en de Aventage receivers uit 2013.

Met firmware-versie 1.42 op de CX-A5000 wordt 4K/Ultra-HD-Passthrough met 50/60Hz en een 4:2:0-chroma-subsampling ondersteund. De update zorgt bovendien voor een Ultra Low Jitter PLL-instelling en uitgebreidere Auto-Standby-functies. Verder kunnen de DSP-parameters afzonderlijk via de AV Controller worden afgestemd. Naast extra functieverbeteringen wordt ook de stabiliteit bij de weergave via Apple AirPlay verhoogd.

De AV-receivers RX-A1030/2030/3030 ondersteunen vanaf nu door de gratis update eveneens 4K-Ultra-HD-Passthrough met 50/60Hz en 4:2:0-chroma-subsampling. De nieuwe firmware-versie 1.41 verbetert bovendien ook voor deze modellen de stabiliteit bij het afspelen van muziek via Apple AirPlay. Daarnaast bevat de update nog een aantal kleine functie-uitbreidingen.

De update kan bij alle betreffende apparaten heel via internet of USB worden geïnstalleerd. Voor de installatie via USB kan de update vanaf deze website worden gedownload, nadat taal en model zijn geselecteerd. Deze update wordt op een USB-stick gekopieerd en op het apparaat aangesloten. Via de functie „UPDATE – USB“ in de ADVANCED SETUP wordt de update uitgevoerd. Als het apparaat met het internet is verbonden, kan de installatie ook direct via het netwerk worden uitgevoerd. Op de downloadpagina is voor ieder model tevens een handleiding voor de installatie te vinden.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.