Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

‘Vernieuwde set-top-box Apple verschijnt in 2015 pas’

Geschreven door
Geplaatst op31 juli 2014, 12:56 CategorieStreamingdiensten

Er gaan al maanden geruchten over nieuwe producten van Apple waarmee het bedrijf de home cinema-markt wil veroveren. Over de Apple hdtv hebben we al een tijdje niks meer gehoord maar de geruchten over de komst van een vernieuwde set-top-box sterken weer aan. Volgens de laatste geruchten zou Apple de lancering van dit product echter uitgesteld hebben tot 2015.

Het is al langer bekend dat Apple gesprekken voert met verschillende grote contentaanbieders, met name op de Amerikaanse markt. Het bedrijf uit Cupertino wil content gaan aanbieden via een eigen platform en heeft hiervoor de medewerking van studio’s, omroepen en distributeurs nodig. Deze gesprekken verlopen nogal moeizaam en dat is volgens The Information de reden dat Apple de lancering van een nieuwe set-top-box uitgesteld heeft tot 2015.

Apple zou volgens de bronnen van The Information teveel invloed willen uitoefenen en teveel geld vragen voor het streamen van premium content. De providers zijn hierdoor bang dat zij niet meer bovenaan de voedselketen staan en dat Apple de touwtjes in handen krijgt. Hoewel de verwachting is dat Apple de set-top-box nu ergens in 2015 lanceert is er geen indicatie voor wanneer precies.

De set-top-box van het Amerikaanse bedrijf zou draaien op iOS, beschikken over diverse streamingdiensten, live tv-programma’s uitzenden en toegang bieden tot apps.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.