Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Toshiba introduceert nieuwe T54-serie smart tv’s

Geschreven door
Geplaatst op30 juli 2014, 16:32 CategorieLcd en led tv's

Toshiba heeft begin dit jaar al verschillende nieuwe televisies op de markt gebracht, waarvan de  meeste modellen inmiddels in de Nederlandse winkels liggen. Vandaag voegt de Japanse fabrikant nog een tv-serie aan het assortiment toe; de T54-serie met smart tv-mogelijkheden en 3D-weergave.

Toshiba T54-serie

Toshiba focust zich met de nieuwe T54-serie met name op de beeldkwaliteit, dankzij de Cinema-modus. Daarnaast beschikken de modellen in de serie volgens de fabrikant over een snelle beeldverwerking, een comfortabele 3D-weergave en verschillende smart tv-functies. De T54-serie bestaat uit twee modellen; de 40-inch 40T54 en de 48-inch 48T54.

Een speciaal voor de tv’s uit de T54-serie ontwikkelde set voorinstellingen maakt een geavanceerde beeldkalibratie mogelijk waarmee een optimale beeldkwaliteit verwezenlijkt moet worden. Een van deze instellingen is de Cinema-modus die volgens Toshiba de ideale omstandigheden voor de weergave van films creëert. Daarbij geeft de Japanse fabrikant aan dat de helderheid verhoogd en het dynamisch contrast verbeterd is.  De AMR+ 800-beeldprocessor moet zorgen voor een vloeiende weergave van snelle bewegingen. Verder is T54-serie uitgerust met de active shutter 3D-technologie voor een optimale weergave van 3D-materiaal, en kan 2D-content naar 3D omgezet worden.

T54-Toshiba-

De T54-serie modellen bieden dankzij smart tv-mogelijkheden toegang tot entertainment, muziek en nieuwsapps, waaronder YouTube en weerwidgets die op het startscherm beschikbaar zijn. Daarbij zijn de tv’s voorzien van ingebouwd WiFi en de mogelijkheid om met behulp van de geïntegreerde browser websites op te zoeken. De Personal Video Recording (PVR)-functie is geschikt voor het maken van opnames op een externe harde schijf. Ook beschikken de tv’s over DLNA voor het streamen van content uit het thuisnetwerk, en vier HDMI-poorten voor het koppelen van componenten. USB-media kunnen via de twee USB-poorten aangesloten worden.

Specificaties

 • Resolutie: Full HD (1.920 x 1.080) Edge LED-tv
 • AMR+ 800 (Active Motion & Resolution)
 • Smart-TV-functionaliteit met internetbrowser
 • Personal Video Recording (PVR)
 • 2D-naar-3D-conversie met dieptecontrole
 • Connectiviteit: 4 x HDMI, 2 x USB, PC-invoer, draadloze-streamingondersteuning
 • Audio: Dolby Digital Plus
 • Design: zwart met smalle bezel, zilverkeurige lijst en standaard
 • Tuners: DVB-T, DVB-T2, DVB-S, DVB-S2, DVB-C, HbbTV, analoog3
 • Schermafmetingen: 102 cm (40”) en 121 cm (48”)

Beschikbaarheid en prijzen

De Toshiba 40T5435DG is vanaf september 2014 verkrijgbaar tegen een adviesprijs van 599 euro. De 48T5435DG is vanaf augustus 2014 verkrijgbaar tegen een adviesprijs van 749 euro.

 • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.