Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Sony gaat niet in eigen oled-fabriek investeren

Geschreven door
Geplaatst op2 juli 2014, 13:43 CategorieOled tv's

Sony gaat het dit jaar anders aanpakken. De Japanse fabrikant heeft onlangs een flinke reorganisatie doorgevoerd en komt met een compleet nieuwe Sony Visual Products-afdeling waar onder meer de tv’s onder vallen. Dit jaar moet er weer winst gedraaid worden, met name door de 4K-revolutie. Volgend jaar gaat de Japanse fabrikant daarnaast aan de slag met Android TV, het platform dat ontwikkeld is door Google.

Maar, hoe staat het met nieuwe beeldtechnieken? Een hogere resolutie is leuk maar wij wachten tocht echt op de komst van betaalbare oled tv’s. Op dit vlak laat Sony nog niet veel details los maar wel laat het bedrijf weten geen plannen te hebben om te investeren in een eigen oled-fabriek. Sony wil niet ingaan op geruchten dat het bedrijf oled-panelen van LG gaat inkopen maar dit lijkt de meest logische oplossing als Sony niet achterop wil raken in de oled tv-markt.

Sony wil ook niet bevestigen dat er gewerkt wordt aan oled tv’s, maar er gaan nog steeds geruchten dat we in september mogelijk een oled tv van de Japanse fabrikant gaan zien. Het is onduidelijk of deze presentatie samen met Panasonic gehouden zal worden. Beide bedrijven hebben tot voor kort samengewerkt aan de ontwikkeling van oled. Volgens de geruchten komen beide fabrikanten tijdens IFA 2014 met een oled tv die voorzien is van de hoge 4K Ultra HD-resolutie.

  • Delen:

Reacties

  1. Fabian
    02 juli, 2014 om 21:16

    Lekker oled schermen afnemen van LG

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.