Sharp stapt mogelijk uit Europese tv-markt

04 juli 2014 1 Minuut 1 Reacties
Sharp-LE760E

Tegenover Reuters laat een anonieme bron die bekend is met de plannen van Sharp weten dat het bedrijf momenteel overweegt om uit de Europese tv-markt te stappen.

Tv-fabrikanten verkeren nog steeds in zwaar weer, met de uitzondering van bijvoorbeeld Samsung en LG. Onder meer Panasonic, Sony en Sharp hebben flink moeten reorganiseren en de focus moeten verleggen. Sharp zou nu zelfs overwegen om uit de Europese tv-markt te stappen en de merkrechten te licenseren aan een andere partij.

Tegenover Reuters laat een anonieme bron die bekend is met de plannen van Sharp weten dat het bedrijf momenteel overweegt om uit de Europese tv-markt te stappen. Dit zou betekenen dat Sharp de Europese tv-activiteiten verkoopt aan een andere fabrikant en daarnaast het merkrecht licenseert.

Sharp zou zelf al gesprekken voeren met verschillende bedrijven, waarvan TPV Technology  de meest opvallende naam is. Deze fabrikant ging vorig jaar een joint venture met Philips aan waardoor tv’s met de Philips merknaam nu door TP Vision op de markt gebracht worden.

De kans dat Sharp compleet van de Europese tv-markt verdwijnt lijkt klein. Mocht TPV Technology de activiteiten overnemen dan zal er voor consumenten weinig veranderen. Er blijven dan immers tv’s met het logo van Sharp geproduceerd worden en in de winkels verschijnen.

Sharp is niet de eerste fabrikant die het Europese strijdtoneel lijkt te verlaten. Onder meer Pioneer en JVC, twee merken die een prima reputatie op het gebied van televisies hadden, zijn inmiddels niet meer in de Nederlandse winkels te vinden.

Reacties (1)