Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Samsung UE105S9W: 105-inch gebogen UHD tv met 21:9 beeldverhouding

Geschreven door
Geplaatst op14 juli 2014, 13:45 CategorieLcd en led tv's

Nog ruim anderhalve maand en dan gaat in Berlijn IFA 2014 van start. Wij zijn daarbij aanwezig om verslag te doen van al het moois dat gepresenteerd zal worden en één van de nieuwe producten die Samsung zal presenteren is vandaag al aangekondigd. De Koreaanse fabrikant komt namelijk meer een extreem grote, extreem dure en extreem fraaie UHD tv.

Samsung UE105S9W

Tijdens IFA 2014 zal Samsung de UE105S9W aan het publiek tonen. Dit is de opvolger van de in 2013 gepresenteerde S9-serie UHD tv’s en beschikt over nagenoeg alles dat je kunt wensen. Maar, dit model is niet voor iedereen geschikt. Niet alleen zal het formaat van 105-inch voor velen lastig te plaatsen zijn, ook de prijs van een kleine 120.000 euro zal voor de meeste lezers iets teveel van het goede zijn.

Samsung UE105S9W-3

Maar, nogmaals, daarvoor krijg je wel een zeer fraaie en rijkelijk uitgeruste tv. De Samsung UE105S9W beschikt over een 105-inch gebogen display met de hoge 4K Ultra HD-resolutie en een opvallende 21:9 beeldverhouding. Dit formaat moet met name bij 21:9 speelfilms voor een optimale kijkervaring zorgen. Daarnaast beschikt de tv over edge lit led-achtergrondverlichting met Micro Dimming Ultimate UHD, de Auto Depth Enhancer, een 4K upscaler, actieve 3D-weergave met twee 3D-brillen en natuurlijk de One Connect mediabox met HDMI 2.0-aansluitingen en HDCP 2.2-ondersteuning.

Samsung UE105S9W

Het 105-inch lcd display beschikt over een 200Hz refresh rate en een 1.200Hz beeldverwerkingstechniek. De quadcore-processor moet zorgen voor een soepele ervaring en natuurlijk is er toegang tot het smart tv-platform van de Koreaanse fabrikant. Middels ingebouwd WiFi kan verbinding gemaakt worden met het internet en het thuisnetwerk, en kan content uit het thuisnetwerk of van mobiele apparaten naar de tv gestreamd worden. Voor de weergave van 4K-materiaal is er HEVC-ondersteuning en Netflix 4K aanwezig.

Prijs en beschikbaarheid

De prijs van de Samsung UE105S9W bedraagt 119.999 euro. Wanneer dit model precies op de markt verschijnt is vooralsnog onduidelijk. Staat deze tv al op jouw verlanglijstje?

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.