Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Samsung begint verkoop ’s werelds eerste buigbare tv

Geschreven door
Geplaatst op31 juli 2014, 13:10 CategorieLcd en led tv's

Over het nut van gebogen schermen valt te twisten maar de grotere fabrikanten, en dan met name Samsung en LG, zetten hier vol op in. Een gebogen display heeft echter een minder goede kijkhoek wanneer je met meerdere personen voor de tv zit. De buigbare tv lijkt te oplossing en Samsung is de eerste fabrikant die daadwerkelijk een buigbare televisie op de markt brengt.

Tijdens CES 2014, begin januari, toonden Samsung en LG de eerste prototype buigbare tv’s. Deze modellen konden middels een knop op het scherm of op de afstandsbediening van platte toestand in gebogen toestand geplaatst worden en andersom. Het is echter niet langer een prototype, voor Samsung althans. De Koreaanse fabrikant is in zijn thuisland namelijk begonnen met de verkoop van een buigbare tv.

Het model van Samsung heeft een 78-inch formaat en wordt geleverd met een afstandsbediening waarop een knop zit waarmee de bolling van het scherm ingesteld kan worden. Over de verdere specificaties is nog maar weinig bekend maar het lijkt erop dat Samsung deze tv voorziet van een full hd-display. Ook over de prijs heeft de Koreaanse fabrikant nog niks bekendgemaakt maar voor premium features moeten natuurlijk premium prijzen betaald worden.

Bekijk ook de video van de buigbare tv die Samsung tijdens CES 2014 toonde.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.