Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Pioneer lanceert U-05 USB-DAC en hoofdtelefoonversterker

Geschreven door
Geplaatst op10 juli 2014, 13:16 CategorieNieuws

Pioneer brengt een nieuw apparaat op de markt dat speciaal ontworpen is om de beste geluidskwaliteit uit computergestuurde audiosystemen te halen, en een hoofdtelefoonversterker combineert.

Pioneer U-05

De Pioneer U-05 van massief aluminium is een USB-DAC die PCM-signalen kan afspelen met een resolutie tot 32 bits/384 kHz en raad weet met 2,8 MHz- en 5,6 MHz-DSD-bestanden. De dubbele Sabre 8-kanaals DAC is geconfigureerd voor parallel gebruik links en rechts, terwijl een superprecies hoofdklokcircuit voorkomt dat jitter en ruis het signaal vervormen. De Hi-Bit 32-functie kan binnenkomende 16- en 24-bitssignalen naar 32-bitskwaliteit herkwantiseren en met de upsampling-functie kan de samplingfrequentie worden verhoogd tot 384 kHz.

Met de U-05 is het daarbij mogelijk om het DAC-vergrendelingsbereik te verkleinen. Zo kunnen bijgeluiden en storende boventonen worden verminderd. Het digitale filter heeft drie selecteerbare instellingen voor PCM-signalen en drie voor DSD-signalen, waardoor het geluidskarakter van de U-05 aan de eigen voorkeuren aan te passen is. Met de Direct-functie is het DSP-gedeelte over te slaan.

De nieuwe Pioneer U-05 beschikt over twee optische (SPDIF) digitale ingangen, twee coaxiale (SPDIF) digitale ingangen en een XLR-ingang (AES/EBU). Hierdoor kunnen meerdere digitale bronnen worden aangesloten, zoals cd-spelers of netwerkaudiospelers. Al deze ingangen accepteren PCM-signalen tot 24 bits/192 kHz. De USB-ingang verwerkt signalen tot 32 bits/384 kHz en is ook compatibel met 2,8-/5,6 MHz-DSD-bestanden.

Pioneer U-05

Het versterkergedeelte is volledig gebalanceerd en gebruikt een afgeschermde vermogenstransformator met antitrilconstructie. Dankzij de XLR-aansluitingen aan de voorkant – een paar 3-pins aansluitingen en een enkele 4-pins aansluiting – kan iedere hoofdtelefoon worden aangesloten, ongeacht het ontwerp en de bedrading. Een grote jack-aansluiting is ook beschikbaar. De versterkingskeuzeschakelaar (laag/hoog) op het voorpaneel zorgt ervoor dat bijna ieder beschikbaar hoofdtelefoonsysteem, met een weerstand van 16 tot 600 ohm, kan worden aangedreven.

De versterker levert 2 x 180 mW (32 O) via de jack-poort en zelfs 2 x 300 mW (32 O) als de XLR-poorten worden gebruikt. Om het volume precies juist af te stellen, bevindt zich bij de U-05 naast de normale volumeregelaar een draaiknop voor fijnafstelling. De fijnafstelling is ook beschikbaar op de afstandsbediening De U-05 kan met behulp van de gebalanceerde XLR-uitgangen of de ongebalanceerde cinch-uitgangen ook worden gebruikt als een traditionele, high-end voorversterker met volumeregeling.

Prijs en beschikbaarheid

De Pioneer U-05 USB-DAC/hoofdtelefoonversterker is vanaf september beschikbaar voor een adviesprijs van 799 euro.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.