Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Netflix in september ook beschikbaar in België

Geschreven door
Geplaatst op22 juli 2014, 11:38 CategorieStreamingdiensten

In Nederland kunnen we alweer bijna een jaar gebruikmaken van Netflix, de populaire videostreamingdienst waarvoor je een maandelijks bedrag betaalt. Vandaag laat de dienst weten dat in september meer landen toegang krijgen tot het aanbod, waaronder België.

Afgelopen nacht heeft Netflix de cijfers van het afgelopen kwartaal bekendgemaakt. Hoewel het bedrijf een omzet van 843 miljoen euro draait en 52 miljoen euro winst maakt zijn de activiteiten buiten de VS nog steeds verliesgevend. Maar, dat weerhoudt Netflix er niet van verder uit te breiden.

Inmiddels telt Netflix ongeveer 50 miljoen gebruikers, waarvan 13,8 miljoen gebruikers zich in de VS bevinden. Dit kwartaal verwacht het bedrijf door te groeien naar 53 miljoen gebruikers en vanaf september worden nieuwe markten aangeboord.

Vanaf september moet Netflix te gebruiken zijn in Duitsland, Frankrijk, Luxemburg, Zwitserland, Oostenrijk en België. Het is nog niet duidelijk wat abonnees hier per maand moeten gaan betalen maar waarschijnlijk is dit net als in Nederland 8,99 euro per maand. Hiervoor krijg je onbeperkt toegang tot het grote aanbod.

Overigens lag de prijs bij de lancering van Netflix in Nederland op 7,99 euro per maand. Een aantal maanden terug werd dit verhoogd naar 8,99 euro per maand en de verwachting was dat deze verhoging invloed zou hebben op de groei van het aantal nieuwe gebruikers. Deze impact is volgens Netflix echter minimaal geweest.

Binnenkort gaat de dienst ook van start met cadeaukaarten. Deze kunnen gekocht worden om iemand bijvoorbeeld drie maanden toegang te geven tot het aanbod. Wanneer de cadeaukaarten ook in Nederland verschijnen is nog niet duidelijk.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.