Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Marmitek introduceert MegaView 121 signaalomzetter voor 4K-beelden

Geschreven door
Geplaatst op9 juli 2014, 13:38 CategorieAccessoires

Met het grote aanbod van 4K Ultra HD tv’s dat dit jaar op de markt gebracht is en de verwachting dat het aanbod van 4K-content op korte termijn toeneemt kiezen steeds meer mensen voor een 4K Ultra HD tv. Maar, hoe krijg je het hoge resolutie 4K-materiaal nu over een langere afstand naar je tv gestuurd? Je kunt hiervoor een netwerkkabel en de Marmitek MegaView 121 signaalomzetter gebruiken.

Een netwerkkabel is de geshcikte kabel om een (Ultra) HD signaal over grotere afstand te verplaatsen. Er vindt geen kwaliteitsverlies plaats, de kabel is eenvoudig te trekken en kost veel minder dan bijvoorbeeld een lange HDMI-kabel die ook nog eens voor kwaliteitsverlies kan zorgen. Om het HDMI signaal op een netwerkkabel te krijgen heb je echter wel een signaalomzetter nodig. Speciaal voor 4K Ultra HD-beelden, maar ook voor HD-beelden, introduceert Marmitek de MegaView 121.

25457_20140327_megaview121_GBA_INT

De Marmitek MegaView 121 is een accessoire voor AV over CAT5 verlengers. Hiermee kan zowel hoge als lage resolutie content door het huis verspreid worden. De accessoire verstuurt HD-signaal tot 60 meter en 4K-signaal tot 40 meter over HDBaseT, zonder kwaliteitsverlies of compressie. Daarbij wordt 3D ondersteund, net als high-res audioformaten als Dolby TrueHD en DTS-HD Master Audio. De bediening van apparatuur op afstand wordt mogelijk maakt door de infrarood retourfunctie. Elk apparaat met een HDMI-uitgang of -ingang kan met de MegaView 121 verbonden worden.

De MegaView 121 is vanaf heden verkrijgbaar voor een adviesprijs 239,95.

 • Delen:

Reacties

 1. peter vb
  09 juli, 2014 om 15:12

  Zou hier wel eens een review van willen zien.

  • Martijn Chel
   09 juli, 2014 om 18:21

   Ik ook 🙂 Heb alleen geen netwerkkabel liggen..

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.