Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Marantz lanceert PM7005 stereoversterker

Geschreven door
Geplaatst op16 juli 2014, 10:57 CategorieReceivers

Marantz maakt vandaag de stereo line-up voor 2014 compleet met de introductie van de nieuwe PM7005 stereoversterker. Het nieuwe model beschikt volgens de fabrikant over onderdelen van topkwaliteit, eersteklas materialen, en het nieuwste schakelontwerp. Interessant is dat dit model ook beschikt over USB-DAC-functionaliteit.

Marantz PM7005

De PM7005 levert 2 x 80Watt vermogen bij 4 Ohm, waarbij de symmetrische circuits een perfecte beeldbalans moeten bieden. De PM7005 is voorzien van audiocomponenten van hoge kwaliteit, current feedback-HDAM’s en een instante stroomvoorziening met hoge snelheid. Ook wordt de versterker geleverd met dezelfde high-end luidsprekeraansluitingen als die worden gebruikt in de grotere PM8005.

Marantz-PM7005

De DAC-modus van de PM7005 heeft optische en digitale coax-ingangen plus een USB-B-poort, wat betekent dat je een computer rechtstreeks op de PM7005 kunt aansluiten. De versterker fungeert als geluidskaart voor de computer en de USB-B-poort werkt in asynchrone modus en is bit-perfect, waarmee niet alleen 192 kHz/24-bits maar ook de DSD 2,8 MHz en 5,6 MHz worden ondersteund voor audio met een hoge resolutie. Omdat Marantz ook het gevoelige analoge signaal van andere bronnen belangrijk vindt, is de Analog Amp Mode ingebouwd, waarmee de digitale sectie in zijn geheel kan worden uitgeschakeld.

Specificaties

 • Geïntegreerde current feedback-versterker met 2 x 80W/4 ohm rms
 • Hoogwaardige audio-onderdelen
 • Door Marantz ontwikkelde HDAM-SA3-circuits
 • Krachtige voeding met high-current Schottky-diode
 • Originele Marantz SPKT-1 luidsprekeraansluitingen gemaakt van verguld machinaal bewerkt koper
 • Phono equalizer (MM) met Current Feedback-technologie
 • Digitale optische en coaxiale ingangen met 92kHz/24bit D/A-omzetting
 • USB-B-ingang voor PCM, 192kHz/24bit en DSD Audio Streaming (DSD2.8 & DSD5.6)
 • Signaalisolator voor werking in DAC-modus
 • Hoogwaardige en high-current DA-omzetter CS4398
 • “Analog Mode” voor een pure analoge luisterervaring waarbij het digitale sectie wordt uitgeschakeld
 • Systeemafstandsbediening voor versterker, cd-speler en netwerkspeler

Prijs en beschikbaarheid

De PM7005 is vanaf september 2014 verkrijgbaar in het zwart en zilver-goud voor een consumentenadviesprijs van 899 euro.

 • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.