Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

LG’s 105-inch 4K Ultra HD tv is te koop voor 87.000 euro

Geschreven door
Geplaatst op29 juli 2014, 12:30 CategorieLcd en led tv's

Als Samsung met iets unieks komt kan LG natuurlijk niet achterblijven. De twee Koreaanse fabrikanten zijn al jaren in een hevige concurrentiestrijd verwikkeld en ontlopen elkaar nauwelijks wat betreft innovatie. Afgelopen week begon Samsung met de verkoop van een 105-inch UHD tv en vandaag laat LG weten dat het bedrijf ook begonnen is met de verkoop van een vergelijkbare tv.

Tijdens CES 2014, begin januari van dit jaar, toonde zowel Samsung als LG een 105-inch 4K Ultra HD tv. Beide modellen werden echter nog niet verkocht maar daar is deze maand dus verandering in gekomen. De tv’s van beide fabrikanten beschikken over een 105-inch gebogen scherm met een resolutie van 5.120 bij 2.160 pixels. Dit wijkt af van de standaard 3.840 bij 2.160 pixels maar de tv’s zijn dan ook voorzien van een 21:9 beeldverhouding.

LG-105-inch-4K-tv

Verder beschikt de tv van LG over de nieuwste HDMI 2.0-poorten, toegang tot het webOS platform met een groot aanbod aan apps, de mogelijkheid om lage resolutie content op te waarderen naar de 4K-resolutie, 3D-weergave en ingebouwd WiFi.

Samsung vraagt voor de UE105S9W omgerekend zo’n 90.000 euro. Het model van LG is een paar duizend euro goedkoper maar nog steeds niet betaalbaar te noemen. Voor omgerekend 87.000 euro kan de tv in thuisland Zuid-Korea gekocht worden. LG geeft aan de tv later dit jaar ook in andere landen te verkopen maar of ook Nederland hiertoe behoort is niet duidelijk.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.