Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

LG lanceert betaalbare 4K Ultra HD tv’s in de UB830V-serie

Geschreven door
Geplaatst op28 juli 2014, 15:03 CategorieLcd en led tv's

LG heeft begin dit jaar een aardig aanbod 4K Ultra HD tv’s op de markt gebracht maar aangezien veel consumenten niet bereidt zijn om diep in de buidel te tasten voor een hogere resolutie introduceert de Koreaanse fabrikant goedkopere modellen. Binnenkort kun je in Nederland naar de winkel voor de modellen in de nieuwe UB830V-serie.

De LG UB830V-serie is nog niet officieel door LG aangekondigd maar staat al wel op de website van de Koreaanse fabrikant. De serie bestaat uit drie modellen; de 49-inch, 49UB830V, de 50-inch 50UB830V en de 55-inch 55UB830V. Je moet in Nederland nog goed zoeken maar er zijn al wat winkels die de modellen aanbieden voor prijzen van 1.599 euro voor het 49-inch model tot 2.099 euro voor het 55-inch model. Echter, we verwachten dat hier nog hoog ingezet wordt door deze winkels.

LG-LB830V

De tv’s in de UB830V serie zijn van alle gemakken voor de weergave van 4K-materiaal voorzien, waaronder een HDMI 2.0-poort en een HEVC-decoder. Hier moet echter wel bij gezegd worden dat niet bevestigd is dat ook 4K-materiaal van Netflix bekeken kan worden. Opvallend is dat LG deze goedkopere modellen niet uitrust met webOS, het nieuwe smart tv-platform van de Koreaanse fabrikant. In plaats daarvan krijg je toegang tot het oudere NetCast-platform.

Verder zijn de tv’s onder meer voorzien van een ingebouwde WiFi-module, een 1.000Hz beeldtechniek, passieve 3D-weergave met passieve 3D-brillen, drie HDMI-poorten, ingebouwde speakers en led achtergrondverlichting.

De verwachting is dat de nieuwe televisies in de UB830V-serie volgende maand op voorraad zijn bij meerdere Nederlandse winkels. Een overzicht van alle reeds gelanceerde televisies van de Koreaanse fabrikant vind je in het 2014 LG lcd led tv overzicht.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.