Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

LG belooft oprolbare oled tv’s voor 2017

Geschreven door
Geplaatst op10 juli 2014, 11:18 CategorieOled tv's

Altijd al je tv willen oprollen om deze bijvoorbeeld in de koffer mee op vakantie te nemen? Dat gaat over drie jaar tot de mogelijkheden behoren want LG belooft dat we in 2017 de eerste oprolbare oled tv’s gaan zien.

Hoewel oled tv’s momenteel nog niet echt betaalbaar genoemd mogen worden en ook nog niet veel fabrikanten er in willen investeren is de verwachting dat we snel meer van de oled-techniek gaan zien. LG is één van de fabrikanten die al jaren in oled investeert en dus voorop loopt. De Koreaanse fabrikant laat dat deze week wederom zien.

LG heeft deze week een 18-inch oled-display getoond dat transparant is. Leuk maar wellicht voor consumenten niet bijzonder interessant. Interessanter is een 18-inch oprolbaar display dat de Koreaanse fabrikant toonde. Momenteel wordt de techniek gedemonstreerd met kleine schermen maar LG verwacht dat de techniek in 2017 toegepast kan worden in oled tv’s met een formaat dat geschikt is voor de huiskamer.

LG laat al een tijdje zien flinke stappen te maken in de ontwikkeling van oled-displays. Zo toonde de Koreaanse fabrikant begin dit jaar een oled tv die middels een knop op de afstandsbediening gebogen kan worden. Zo kun je als gebruiker zelf kiezen of je naar een ‘Curved’ scherm of een flatscreen tv kijkt. Eind dit jaar worden de eerste oled tv’s met 4K-resolutie van de Koreaanse fabrikant op de markt verwacht.

Bekijk ook de complete 2014 LG oled tv line-up.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.