Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

iFi micro iDSD: compacte alleskunner voor audioliefhebbers

Geschreven door
Geplaatst op1 juli 2014, 15:17 CategorieAccessoires

Vandaag verscheen er in onze mailbox een interessant nieuw product dat door zijn formaat aan een leuke gadget doet denken maar veel meer dan dat is. Ik heb het over de iFi micro iDSD, een opvallend product op het gebied van USB-digitale audio. Volgens de fabrikant is dit de ideale accessoire – als we het zo mogen noemen – voor iedereen die bezig is met muziek: analoog en digitaal, ook laptops, tablets en smartphones.

De nieuwe iFi micro iDSD is een klein apparaatje met veel interessante en ook innovatieve functies, ontwikkeld door Thorsten Loesch van iFi Audio. Je kunt dit apparaat inzetten als hoofdtelefoonversterker, als een D/A-converter die alle digitale formaten in true native kan converteren, als voorversterker in een audiosysteem,  als directe verbinding met actieve luidsprekers, en als portable oplader voor het onderweg tot tweemaal opladen van USB-compatibele mobiele apparatuur. Daarbij is de de iFi micro iDSD ’s werelds eerste DAC is die octa-speed DSD-files via USB in true native kan verwerken.

iFi micro iDSD-2

Dit alles is samengepakt in een slank en compact aluminium kastje. Met alle bijgeleverde accessoires is het dan, volgens de fabrikant, gewoon plug & play. Hieronder vind je de belangrijkste kenmerken van de iFi micro iDSD;

  • DSD512-conversie in single, double, quad- en octa-speed en maximaal PCM786kHz en 2xDXD via een Dual-Core DAC Burr Brown True Native Chipset
  • Hoofdtelefoonversterking tot 8V/4.000mWatt en instelbaar voor de meest gevoelige in-ears en de meest ‘hongerige’ hoofdtelefoons
  • SPDIF coaxiaal/optisch in- en uitgang, 3.5mm lijn-ingang en 6.3mm uitgang
  • Een on board lithium-polymeer batterij van 4800mAh

De iFi micro iDSD kent een adviesprijs van 499 euro en in eerste instantie worden er 512 exemplaren op de markt gebracht als Limited Edition. Voor de Benelux zijn 30 stuks limited edition exclusief verkrijgbaar via artsexcellence.nl em hifidelity.nl

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.