Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Denon introduceert HEOS 3, 5 en 7 draadloze luidsprekers

Geschreven door
Geplaatst op21 juli 2014, 15:15 CategorieLuidsprekers

Begin juni kondigde Denon het nieuwe HEOS draadloze multiroom-audiosysteem aan waarmee muziek vanaf mobiele apparaten en van diverse diensten draadloos naar alle kamers in huis gestreamd kan worden. Vandaag introduceert Denon drie luidsprekers in de HEOS line-up; de HEOS 3, 5 en 7. Ook wordt de HEOS-app waarmee de speakers bediend kunnen worden uitgebracht.

De drie compacte en draadloze luidsprekers spelen alle muziek van ’s werelds populairste onlinemuziekservices, maar ook van traditionelere muziekbronnen in huis, smartphones, tablets, pc’s, Macs en NAS-apparaten op het thuisnetwerk af in elke ruimte. De apparaten zijn uitgevoerd in het zwart met geborsteld metalen accenten. De afzonderlijk verkrijgbare optionele range extender, waarmee het bereik van het bestaande thuisnetwerk verbetert of vergroot, maakt de reeks compleet. Het volledige HEOS-systeem is eenvoudig te installeren en te bedienen via een app, beschikbaar voor Apple- en Android-apparaten.

Denon HEOS 3

De HEOS 3 is een compacte stereoluidspreker waarmee muziek vanaf muziekservices (denk aan Spotify, Deezer, Napster en TuneIn), smartphone of tablet en andere apparaten in huis gestreamd kan worden. De HEOS 3 is zowel horizontaal als verticaal te plaatsen en daarmee is hij ideaal voor kleinere ruimtes. De speaker is voorzien van twee digitale klasse D-versterkers en full-range precisiedrivers. Een reeks nauwkeurige DSP-algoritmes voor akoestische verwerking moeten het geluid optimaliseren.

Denon HEOS 5

De HEOS 5 heeft een luidsprekersysteem met vier drivers, twee precisietweeters, twee midden-/basluidsprekers en een passieve radiator. Alle vier de actieve drivers worden aangestuurd door een eigen digitale klasse D-versterker. De verbeterde geluidskwaliteit van dit model vormt een basis voor het geluid met hoge resolutie dat de HEOS kan produceren en het systeem kan alle veelgebruikte formaten aan, ook audiobestanden zonder kwaliteitsverlies, zoals AAC en FLAC.

Denon-HEOS-3

Denon HEOS 7

Het paradepaardje van het systeem is de HEOS 7. Deze speaker kan de grootste ruimten volgens Denon met gemak aan en is speciaal ontwikkeld voor de veeleisendste gebruiker. De speaker beschikt onder meer over twee mid-woofers, twee precisietweeters, twee passieve radiatoren en een actieve subwoofer. Alle actieve drivers worden aangestuurd door hun eigen digitale klasse D-versterker. Ook in dit model wordt het geluid geoptimaliseerd door een reeks DSP-algoritmes voor akoestische verwerking.

De HEOS-app

Alle nieuwe modellen zijn te bedienen met de nieuwe HEOS-app. De app werd ontwikkeld voor gedetailleerde bediening via een eenvoudige interface en laat gebruikers het systeem met een paar aanrakingen installeren. De app laat de gebruiker precies bepalen welke muziek wanneer en waar te horen is. Met de app geeft men elke speler een naam op basis van de ruimte waarin deze zich bevindt en is het systeem altijd intuïtief te bedienen.

Denon-Heos-app

Prijzen en beschikbaarheid

De drie draadloze luidsprekers van zijn vanaf eind augustus 2014 verkrijgbaar. De HEOS 3 heeft een consumentenadviesprijs van 299 euro, De HEOS 5 zal verkrijgbaar zijn voor 399 euro en de HEOS 7 heeft een consumentenadviesprijs van 599 euro.


€ 499,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

Bron: kieskeurig.nl







€ 529,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

Bron: kieskeurig.nl


  • Delen:

Reacties

  1. Danny Smit
    14 januari, 2015 om 14:40

    De HEOS speakers zijn nu ook aan de muur te bevestigen met een muurbeugel van http://www.voorheos.nl

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.