Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

De beste soundbar home cinema systemen van 2014 / 2015

Geschreven door
Geplaatst op21 juli 2014, 13:18 CategorieTips en adviezen

Elke zomer is het op het gebied van lanceringen een stuk rustiger en dus nemen we de tijd om de beste producten in een aantal categorieën onder elkaar te zetten. Eerder keken we al naar de beste Blu-ray spelers van 2014 / 2015 en in dit artikel zetten we de beste soundbar home cinema systemen van dit moment onder elkaar.

Bekijk ook de beste soundbar home cinema-systemen van 2016.

Introductie soundbar

Het mag inmiddels bekend zijn wat een soundbar precies is, er worden er immers veel van verkocht. Maar, om het kort nog even uit te leggen; een soundbar is een slanke speaker die voor je tv geplaatst kan worden of onder je tv gehangen kan worden. In veel gevallen wordt deze speaker vergezeld door een (draadloze) subwoofer die verantwoordelijk is voor de lage tonen. Het grote voordeel van een soundbar is dat je middels één slanke speaker een prima audioweergave kunt verwezenlijken, zonder kabels door de hele kamer te hoeven leggen. Wil je meer weten over de voordelen en nadelen van een soundbar? Lees dan ons artikel over wat een soundbar precies is door.

Een soundbar kopen

Een soundbar kopen is vrij eenvoudig maar toch zijn er verschillende zaken waar je rekening mee moet houden. Zo moet je weten wat je kunt verwachten wat betreft de surround-weergave en is ook het aantal aansluitingen van een soundbar vaak beperkt. Eerder hebben we een uitgebreid artikel geschreven waarin alles waar je op moet letten bij het kopen van een soundbar. Lees ook ons artikel over of een soundbar voor jou de juiste keuze is.

Daarbij is het belangrijk te kijken naar wat je precies wilt van een soundbar, want zoals gezegd zijn er veel modellen met veel verschillende features. Zo moet je weten welke aansluitingen je nodig hebt om randapparatuur en de tv met de soundbar te verbinden. Ook beschikken sommige soundbar systemen over draadloze streamingtechnieken als Bluetooth en NFC die mogelijk handig zijn wanneer je veel content op een tablet of smartphone hebt staan. Een andere belangrijke vraag die je jezelf moet stellen is of je een volwaardige surround ervaring wilt creëren of puur het geluid van de tv wilt verbeteren. Bij de eerste optie kom je al snel uit op dure en geavanceerde soundbars of toch een systeem met losse speakers.

SoundPlate of SoundStand?

Sinds begin 2013 zien we ook alternatieven voor een soundbar verschijnen; de zogenaamde SoundPlate of SoundStand. De naamgeving is echter de grootste verwarring wat iedere fabrikant geeft zijn eigen naam aan deze soort speakers. Maar, het idee erachter is overal hetzelfde; een SoundStand of SoundPlate is namelijk een platte speaker waarop een tv geplaatst kan worden. In tegenstelling tot de soundbar wordt de speaker dus niet voor maar onder de tv geplaatst en ook is de speaker groter waardoor lage tonen mogelijk gemaakt worden. Meer informatie over deze nieuwe categorie lees je in ons artikel soundbar vs. SoundPlate of SoundStand.

Sonos Playbar

Sonos is in een paar jaar tijd uitgegroeid tot één van de grootste spelers op het gebied van draadloze luidsprekersystemen. De fabrikant heeft sinds 2013 ook een soundbar in de line-up opgenomen zodat niet alleen muziek overal weergegeven kan worden maar ook de audioweergave van de tv verbeterd kan worden. De Sonos Playbar beschikt over een beperkt aantal aansluitingen maar biedt wel de mogelijkheid om draadloos muziek af te spelen vanaf bronnen binnen je thuisnetwerk en muziek die via diensten als Spotify aangeboden wordt. Ook kun je het systeem uitbreiden met meerdere draadloze speakers en kan de bediening plaatsvinden via een speciale app voor smartphones en tablets. De Sonos Playbar heeft een adviesprijs van 699 euro.

Sonos-Playbar

Lees meer over de Sonos Playbar


€ 569,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 569,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 569,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

Bron: kieskeurig.nl


Denon DHT-S514

Ook Denon heeft inmiddels meerdere soundbar home cinema systemen gelanceerd, waaronder de DHT-S514. Dit systeem is op het moment van schrijven te koop voor zo’n 450 euro en biedt een indrukwekkende audiokwaliteit voor een soundbar. Denon levert een draadloze subwoofer mee en biedt voldoende aansluitingsmogelijkheden voor componenten in je home cinema systeem. De soundbar beschikt over weinig toeters en bellen maar doet dat wat hij moet doen gewoon erg goed.

Denon DHT-S514

Lees meer over de Denon DHT-S514Teufel Cinebar 51 THX

Teufel heeft diverse interessante audio-oplossingen in het assortiment wanneer je een compact speakersysteem wilt en de Cinebar 51 THX is één van de meest interessante modellen. Dit systeem bestaat uit een slanke soundbar en een subwoofer en is het eerste systeem ter wereld dat voorzien is van een THX certificaat. Ook beschikt de Cinebar 51 over een USB poort en klassieke aansluitingsmogelijkheden. Het systeem heeft een prijs van 799,99 euro.

Teufel Cinebar 51 THX

Lees meer over de Teufel Cinebar 51 THX

Update: Teufel heeft inmiddels de Cinebar 52 uitgebracht als opvolger van dit model.Philips HTL9100

De Philips HTL9100 soundbar is alweer een tijdje geleden gelanceerd maar is nog steeds één van de meest unieke modellen. Dit komt namelijk doordat de soundbar te demonteren is waardoor je twee draadloze speakers voor achterzin de kamer krijgt. Zo kun je een surround-systeem creëren, alleen op dat moment wanneer je het nodig hebt. Volgens Philips zorgt de HTL9100 voor een ‘echt’ surround geluid, in combinatie met een draadloze subwoofer voor de lage tonen. De HTL9100 heeft een adviesprijs van 799 euro maar kan inmiddels voor iets minder dan 550 euro gekocht worden.

Philips-HTL9100

Lees meer over de Philips HTL9100Samsung HW-H750

Ook Samsung heeft in 2014 weer een groot aantal nieuwe audiosystemen op de markt gebracht, waaronder de HW-H750 soundbar. Dit model is de meest uitgebreide en geavanceerde soundbar van de Koreaanse fabrikant, voorzien van een buizenversterker. Verder is de slanke speaker voorzien van een 320 Watt vermogen, een draadloze subwoofer die overal in de kamer geplaatst kan worden, Bluetooth met NFC voor het draadloos streamen van audio, ondersteuning voor hoge resolutie audiobestanden als AALC en AIFF, 3D-passthrough, en ingebouwd WiFi. De HW-H750 heeft een adviesprijs van 799 euro.

Samsung-HW-H750

Lees meer over de Samsung HW-H750

Sony HT-CT370 

Voor de iets kleinere budgetten is de Sony HT-CT370 een interessant soundbar home cinema systeem. Dit systeem bestaat uit een zeer slanke speaker, een draadloze subwoofer en een groot aantal aansluitingsmogelijkheden. De audioweergave is niet bijzonder indrukwekkend maar meer dan voldoende op de audiokwaliteit van je tv te verbeteren. Daarbij is het een strak vormgegeven pakket dat ook nog eens zeer eenvoudig te installeren en bedienen is. De Sony HT-CT370 kan op het moment van schrijven gekocht worden voor iets minder dan 300 euro.

Sony-HT-CT370

Lees meer over de Sony HT-CT370Samsung HW-H600

De Samsung HW-H600 is de enige SoundPlate (of SoundStand) in ons overzicht. Dit model is dus speciaal ontwikkeld voor onder een tv. De speaker biedt ondersteuning voor tv’s met een formaat tot 55-inch en kan volgens de Koreaanse fabrikant 4.2-kanaals audio weergeven. De speaker is voorzien van een ingebouwde subwoofer en komt met één HDMI-aansluiting. De Samsung HW-H600 kan inmiddels voor iets minder dan 300 euro in Nederland gekocht worden.

Samsung-HW-H600

Lees meer over de Samsung HW-H600

Yamaha YAS-93

Yamaha heeft de laatste jaren laten zien soundbars met een prima audioweergave en stijlvol design op de markt te kunnen zetten. In 2014 introduceert Yamaha wederom nieuwe modellen, waaronder de YAS-93 voor de beginnende gebruiker met een beperkt budget. Dit model kan op het moment van schrijven voor minder dan 190 euro gekocht worden en beschikt over diverse technieken van Yamaha die voor een virtuele surround-ervaring moeten zorgen. Yamaha heeft overigens ook de YAS-103 voor 50 euro meer geïntroduceerd. Dit model voegt Bluetooth en de bediening middels een smartphone-app aan de mogelijkheden toe.

Yamaha-YAS-93-soundbar

Lees meer over de Yamaha YAS-103 en YAS-93

Yamaha YSP-2500

Wanneer je een wat groter budget hebt en meer verwacht van zowel functionaliteit als kwaliteit dan is de nieuwe Yamaha YSP-2500 een echter aanrader. Het nieuwe model beschikt net als zijn voorganger over de Intellibeam-technologie waarmee een ruimte vullend en virtueel 7.1-kanaals surround geluid weergegeven moet worden. Daarnaast is de speaker voorzien van drie HDMI 2.0-poorten met 3D- en 4K-ondersteuning, Bluetooth voor het draadloos streamen van muziek en een draadloze subwoofer. De Yamaha YSP-2500 heeft een adviesprijs van 899 euro.

Yamaha-YSP-2500

Lees meer over de Yamaha YSP-2500Meer tips en adviezen

Wil je meer weten over soundbar home cinema systemen of tips voor het inrichten van je home cinema systeem lezen? Neem dan een kijkje in onze home cinema informatiegids. Ook kun je terecht in het 2014 home cinema overzicht voor een overzicht van alle soundbar home cinema systemen die in 2014 gelanceerd zijn.

 • Delen:

Reacties

 1. Fransen
  02 juli, 2015 om 12:10

  prima artikel
  Erg informatief

 2. Michel
  19 juli, 2015 om 21:36

  Wat is momenteel de beste soundbar met ingebouwede subwoofer?

  • gerard
   29 oktober, 2015 om 22:12

   CAMBRIDGE AUDIO TV5

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.