Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Bezitters van een Samsung tv zijn het meest tevreden

Geschreven door
Geplaatst op11 juli 2014, 12:08 CategorieOnderzoeken

Ben jij tevreden over je nieuwe tv? En is dit dan toevallig een Samsung? Het blijkt namelijk dat bezitters van een Samsung tv het meest tevreden zijn met hun aankoop. Dit is de conclusie van een onderzoek van J.D. Power. Het Amerikaanse bedrijf vraagt consumenten elk jaar naar hun ervaringen met de tv die ze net aangeschaft hebben. Samsung is de grote winnaar.

J.D. Power heeft Amerikaanse consumenten gevraagd hoe tevreden zij zijn met hun nieuwe tv, kijkend naar zeven criteria; prestaties, betrouwbaarheid, gebruiksgemak, design, features, prijs en garantie. Alles bij elkaar genomen wordt duidelijk dat Samsung zowel in het segment van 50-inch of groter en kleiner dan 50-inch het best gewaardeerd wordt. Op plek twee bij de groot formaat tv’s zien we Sharp terug, bij de tv’s met een formaat kleiner dan 50-inch staat LG op de tweede plek.

Uit het onderzoek kunnen we echter meer informatie halen. Volgens J.D. Power is de consument met een tv kleiner dan 50-inch prijsbewuster dan iemand die voor een grotere tv gaat. Als op zoek gaat naar een groot model dan is de kans groot dat de beeldkwaliteit ook erg belangrijk voor je is. Daarbij zijn kopers van een tv met een formaat van 50-inch of groter vaak net iets meer tevreden met hun aankoop.

Onderzoek-tevreden-tv

Ook opvallend is dat nog steeds veel mensen zich laten verleiden door datgene wat in de winkel te zien is. 32 procent van de consumenten die voor een groot formaat tv is gegaan heeft de website van de retailer bezocht, tegenover 26 procent van de consumenten met een tv van kleiner dan 50-inch. Maar, de aankoop wordt bij 50 procent van beide groepen gedaan door te kijken naar de tv’s die in de fysieke winkel staan.

Er is ook gekeken naar features als 3D en smart tv. 72 procent van de consumenten met een tv die groter dan 50-inch is heeft een smart tv, bij consumenten met kleinere modellen ligt dit percentage op 37 procent. Ook zien we dan 35 procent van de consumenten met een groot formaat tv over 3D-weergave beschikt, terwijl dit bij tv’s met een formaat van kleiner dan 50-inch nog maar op 11 procent ligt.

  • Delen:

Reacties

  1. A.
    11 juli, 2014 om 14:10

    Nou ik ben benieuwd hoe ik mijn nieuwe Samsung tv ga vinden. Volgende week komt mijn allereerste ‘platte tv’ binnen (de Samsung UE46H7000) als vervanger van mijn Daewoo beeldbuis tv’tje.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.