Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

BenQ lanceert W1070+W projector met Wireless Full HD

Geschreven door
Geplaatst op14 juli 2014, 16:02 CategorieProjectors

BenQ lanceert deze week de W1070+W projector voor de thuisbioscoop. Dit model is gebaseerd op de W1070 maar met een aantal interessante toevoegingen, waaronder WFHD (Wireless Full HD) en MHL. Een ander highlight is de geïntegreerde High Quality-luidspreker van 10 watt.

BenQ W1070+W

De BenQ W1070+W beschikt over een Full HD-resolutie van 1920 x 1080, een lichtsterkte van 2200 ANSI lumen, een kleurintensiteit van 1,07 miljard kleuren en een maximaal contrast van 10.000:1. Het projectieoppervlak heeft een grootte van 235 inch diagonaal. Lens Shift en de 2D Keystone-functie voor trapeziumcorrectie moeten zorgen voor optimale beeldverhoudingen.

Door de geïntegreerde HDMI-ingangen kunnen videobronnen als een Blu-ray speler, een spelletjesconsole of een pc op de W1070+W worden aangesloten, en kan ook 3D-materiaal weergegeven worden. Triple Flash-technologie zorgt er volgens de fabrikant bij een 3D-weergave van 144Hz voor dat door verdrievoudiging van de beeldherhalingsfrequentie trillingen niet meer waarneembaar zijn.

BenQ W1070+W

De W1070+W biedt met de WFHD-kit (Wireless Full HD) een nieuwe mogelijkheid voor gegevensoverdracht, zonder kabel. Deze kit bestaat uit een transmitter met twee HDMI-ingangen, een HDMI-uitgang en een receiver, die via USB met de projector wordt verbonden en zo tegelijkertijd de stroomvoorziening van de receiver verzekert. Met een reikwijdte tot 20 meter en een latentietijd van minder dan 1 ms moet WFHD ook voor gamers ideaal zijn. De DFS-functie ( Dynamic Frequence Selection) is een aanvullende feature, waarmee een WLAN automatisch van kanaal kan wisselen als het gebruikte kanaal al in gebruik is of wordt gestoord.

Bovendien is de W1070+W uitgerust met een MHL-aansluiting om smartphones of tablets met behulp van een MHL-kabel rechtstreeks met de computer te kunnen verbinden. Daarnaast kan een Miracast-dongle worden aangesloten, die de content draadloos van het Miracast-compatibele apparaat streamt en op het projectieoppervlak weergeeft.

Prijs en beschikbaarheid

Vanaf september is de Full HD-projector BenQ W1070+W, bestaand uit de W1070+ en WFHD-kit, in de winkel verkrijgbaar voor een adviesprijs van 1.199 euro. De W1070+W projector kan ook worden aangeschaft zonder WFHD-kit, voor een adviesprijs van 949 euro. De WFHD-kit, die compatibel is met andere BenQ thuisbioscoopprojectoren, kost 299 euro.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.