Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

‘600.000 Netflix-abonnees in Nederland’

Geschreven door
Geplaatst op25 juli 2014, 13:01 CategorieStreamingdiensten

Eerder deze week maakte Netflix de cijfers van het afgelopen kwartaal bekend, waaruit onder meer bleek dat de dienst buiten de VS nog steeds verlies draait. Ook liet Netflix weten in september in onder meer België van start te gaan. Echter, het bedrijf geeft geen inzicht in hoeveel Nederlanders nu daadwerkelijk gebruikmaken van de dienst. Digital TV Research heeft dit onderzocht.

Volgens Digital TV Research, een onderzoeksbureau dat 5.100 huishoudens om een reactie heeft gevraagd, groeit het aantal Nederlanders met een abonnement op Netflix zeer snel. Het is een schatting maar volgens het onderzoeksbureau hebben momenteel ongeveer 600.000 Nederlanders een abonnement op de dienst, wat minimaal 8,99 euro per maand kost en onbeperkt toegang geeft tot een groot aanbod aan films, series en documentaires.

Netflix zelf geeft geen specifieke cijfers over het aantal abonnementen per land. Wel laat het bedrijf weten dat er buiten de VS zo’n 12 miljoen actieve gebruikers met een abonnement zijn. Uit recente onderzoeken blijkt dat Engeland met zo’n 4,4 miljoen abonnees de grootste markt buiten de VS is. In Zweden zou het aantal abonnees op ongeveer 940.000 liggen. Netflix is in Nederland sinds afgelopen herfst beschikbaar. Onlangs liet de dienst nog weten de prijs voor een maandabonnement te verhogen van 7,99 euro naar 8,99 euro per maand.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.