Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Yamaha lanceert SRT-1000 Sound Base

Geschreven door
Geplaatst op27 juni 2014, 13:25 CategorieLuidsprekers

We hebben de afgelopen maanden verschillende Sound Base-systemen van nagenoeg alle grote audiofabrikanten voorbij zien komen maar Yamaha ontbrak nog. De Japanse fabrikant staat bekend om zijn geavanceerde soundbar-systemen maar deze week wordt er ook een Sound Base aan het assortiment toegevoegd. De SRT-1000 is een speaker waarop een flatscreen tv te plaatsen is.

De Yamaha SRT-1000 noemen we in dit artikel een Sound Base maar elke fabrikant geeft zijn eigen naam aan de diepe speaker waarop een tv geplaatst kan noemen. Zo hebben we ook de namen Sound Stand en Speaker Base al voorbij zien komen. Voor meer informatie over wat deze nieuwe productgroep precies inhoudt verwijzen we je naar ons artikel over de verschillen tussen een SoundStand en een soundbar.

Maar, terug naar de nieuwe speaker van Yamaha. Dit model is een rijkelijk uitgeruste speaker die de audiokwaliteit van nagenoeg elke flatscreen tv kan verbeteren. De speaker is voorzien van 2 optische aansluitingen, een digitale coaxiale aansluiting, een stereo-input en een subwoofer uitgang. De unit kan tv’s met een formaat van maximaal 55-inch ondersteunen en kan bediend worden met de meegeleverde afstandsbediening. Yamaha maakt het ook mogelijk de speaker te bedienen middels de HT Controller-app voor smartphones en tablets. Met de app kun je van input wisselen, de subwoofer levels aanpassen en de SRT-1000 kalibreren.

Yamaha-SRT-1000

De SRT-1000 beschikt natuurlijk over de nieuwste audiotechnieken van Yamaha, waaronder het ‘8 sound-beam systeem’ dat voor een virtueel surround sound moet zorgen door gebruik te maken van weerkaatsingen in de ruimte. In de behuizing zitten twee subwoofers met onafhankelijke bass-reflex poorten verwerkt. De speaker beschikt over Bluetooth waardoor het eenvoudig is om muziek van je smartphone of tablet draadloos weer te geven.

De Yamaha SRT-1000 moet deze zomer nog in de winkels liggen voor een prijs van 549 euro.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.