Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Sony brengt PlayStation TV (PS TV) naar Nederland

Geschreven door
Geplaatst op12 juni 2014, 13:07 CategorieGaming

Sony heeft deze week tijdens de E3-beurs bekendgemaakt de PlayStation TV console dit jaar ook naar Europa, en dus Nederland, gebracht wordt. Deze console kan gebruikt worden om PSP- en PS Vita-games mee te spelen en kan ingezet worden om PlayStation 4 games naar een display te streamen.

De PlayStation TV is al een tijdje te koop in Japan onder de naam Vita TV maar Sony brengt de compacte console binnenkort ook naar Europa. De console moet in de herfst van 2014 in de Nederlandse winkels liggen voor een adviesprijs van 99 euro. Hiervoor krijg je de stand-alone console. PS TV biedt een line-up van meer dan 1000 softwaretitels bestaande uit bepaalde PS Vita-games, PSP (PlayStation Portable)-games en PS One-klassiekers. Gebruikers kunnen games rechtstreeks downloaden naar het systeem vanuit de PlayStation Store, of een game laden door een PS Vita-gamekaart in het apparaat te plaatsen.

Aan de PS TV, een kleine console met een formaat van 6,5 bij 10,5 centimeter, is qua specificaties niks veranderd ten opzichte van de variant die in Japan uitgebracht is. Zo beschikt het apparaat nog steeds over dezelfde chips, een HDMI-poort, een USB-poort en een LAN-poort. Ook is er 1GB aan opslaggeheugen aanwezig.

Sony-PS-TV

Je kunt maximaal twee DualShock-controllers (Dualshock 3 of Dualshock 4) op de PlayStation TV aansluiten om vervolgens games van de PSP, PS One of PS Vita te spelen. De Remote Play-functie zorgt ervoor dat je PS4 games kunt streamen naar de ‘mini console’. Hiermee kunnen PS4-gebruikers in de woonkamer op een andere plaats doorgaan met gamen, bijvoorbeeld op een PS TV-systeem in hun slaapkamer. Games van de PlayStation 3 zijn beschikbaar via PlayStation Now. Video’s of foto’s op de Memory Card of video’s die worden afgespeeld in de “Browser” van het PS Vita-systeem kunnen worden overgezet op PS TV zodat ze op het grote tv-scherm bekeken kunnen worden.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.