Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Samsung bereidt komst Smart tv’s met Tizen-software voor

Geschreven door
Geplaatst op3 juni 2014, 12:24 CategorieSmart tv's

Samsung heeft dit jaar een groot aantal nieuwe Smart tv’s naar Nederland gebracht en al deze modellen zijn uitgerust de interface die we al een paar jaar kennen. Wel heeft Samsung elk jaar een aantal verbeteringen doorgevoerd, waaronder de toevoeging van verschillende home screens in 2014. Dat lijkt echter het laatste wapenfeit te worden want Samsung is druk bezig met de ontwikkeling van een nieuw Smart tv-platform.

Er gaan al sinds eind vorig jaar berichten dat Samsung werkt aan Smart tv’s die gebaseerd zijn op de Tizen-software. Ook de Koreaanse fabrikant zelf heeft dit bevestigd maar liet in november tegenover The Korea Herald weten dat smartphones met Tizen software momenteel prioriteit hebben. Hoewel we de smartphones nog niet gezien hebben lijken de tv’s aanstaande. Samsung brengt namelijk deze week de SDK uit voor het Tizen-platform.

Met de SDK (Software Development Kit) kunnen ontwikkelaars van apps aan de slag. Het is de bedoeling dat zij voor een vliegende start van het Tizen-platform zorgen door een groot aanbod aan apps beschikbaar te stellen. Het is echter nog lastig ontwikkelen want de apparatuur waarop de apps moeten verschijnen is er nog niet. Wel toont Samsung deze week tijdens de Tizen Developer Conference in San Francisco de eerste prototypen en wordt ontwikkelaars uitgelegd hoe ze apps voor Tizen kunnen ontwikkelen.

Wanneer Samsung de eerste Tizen Smart tv’s op de markt brengt is vooralsnog onduidelijk. Mogelijk toont de Koreaanse fabrikant in september tijdens IFA 2014 de eerste prototypen en zien we de eerste tv’s voor consumenten in januari tijdens CES 2015 verschijnen.

Steeds meer fabrikanten kiezen voor een compleet nieuw Smart tv-platform. Zo bracht LG onlangs de eerste tv’s met webOS op de markt, gaf Panasonic aan Smart tv’s met Firefox OS te zullen lanceren, komt Philips met Smart tv’s die op Android gebaseerd zijn en gaan er geruchten dat Google deze maand het Android tv-platform lanceert.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.