Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Pioneer lanceert SC-2024, SC-1224, SC-LX88, SC-LX78 en SC-LX58 receivers

Geschreven door
Geplaatst op30 juni 2014, 15:26 CategorieReceivers

Na onder meer de BDP-170 en een nieuwe VSX-serie AV-receivers gelanceerd te hebben komt Pioneer deze week met nog vijf nieuwe AV-receivers. Het bedrijf introduceert de SC-2024, SC-1224, SC-LX88, SC-LX78 en SC-LX58 receivers die ontwikkeld zijn voor de echte audioliefhebber.

Nieuwe Pioneer AV-receivers

De SC-LX88, SC-LX78 en SC-LX58 hebben een 9-kanaalsontwerp, de SC-2024 en de SC-1224 hebben 7 kanalen. Het vlaggenschip SC-LX88 voorziet alle kanalen van 260 watt vermogen, terwijl de SC-LX78 een vermogen van 250 watt per kanaal kan genereren. De SC-LX58 en de SC-2024 komen op 240 watt en de SC-1224 is goed voor 200 watt per kanaal.

4K en Dolby Atmos

De nieuwe receivers van Pioneer beschikken over de modernste features en functies, en dan kan natuurlijk ook ondersteuning voor 4K Ultra HD niet ontbreken. De receivers zijn voorzien HDMI 2.0-poorten met ondersteuning voor Ultra HD-resolutie 4K / 60p / 4:4:4-video en kunnen video-inhoud met lagere resolutie opwaarderen naar 4K. Daarbij is ondersteuning voor Dolby Atmos aanwezig op de SC-LX88, SC-LX78 en SC-LX58. Hiermee kan met extra hoogte-kanalen een indrukwekkendere surround-ervaring gecreëerd worden. Voor diegenen die het graag bij wat minder speakers houden is er natuurlijk ook ondresteuning voor Dolby TrueHD en DTS-HD Master Audio.

SC-2024-Pioneer

Audiokwaliteit

De belangrijkste taak van een AV-receiver is het zo goed mogelijk verwerken en versterken van al het geluid uit de aangesloten bronnen. Alle nieuwe AV-receivers van de SC-serie beschikken daarom volgens de fabrikant over kwalitatief hoogwaardige componenten, zoals de SABRE DAC-trapmodule en de Direct Energy HD-versterkermodule. Ook zijn alle modellen compatibel met de hi-res-stereo-audiobestanden DSD/WAV/FLAC/AIFF/ALAC en met meerkanaals FLAC/WAV 5.0 en 5.1 24 bits/96 kHz.

De receivers kunnen automatisch gekalibreerd worden dankzij het Advanced MCACC (Multi-Channel Acoustic Calibration System). Dit systeem is voorzien van een nieuw subwoofer-EQ-gedeelte waarmee de lage tonen perfect afgesteld kunnen worden. Alle modellen beschikken daarbij over twee subwooferuitgangen. Dankzij MCACC Pro op de SC-LX88, de SC-LX78 en de SC-LX58 kun je de basparameters apart instellen voor elke subwooferuitgang.

SC-1224-Pioneer

Connectiviteit

Een AV-receiver is natuurlijk het middelpunt van een home cinema systeem en moet dus voorzien zijn van voldoende aansluitingsmogelijkheden. Alle modellen zijn DLNA-gecertificeerd en zijn uitgerust met een netwerkverbindingspoort en een draadloze-LAN-omzetter. Beide verbindingen kunnen worden gebruikt voor het streamen van audio, internetradio (vTuner) en Spotify Connect. Alle nieuwe AV-receivermodellen hebben ook AirPlay, MHL voor Android, HTC Connect en bluetooth (met aptX-compatibiliteit).

SC-LX78-Pioneer-2

Al modellen beschikken daarnaast over AVNavigator, een volledig interactieve installatie- en bedieningshandleiding die volgens de fabrikant zeer gebruiksvriendelijk is. De AVNavigator-software is geïntegreerd in de AV-receiver en kan worden bereikt vanuit eender welke webbrowser, of dit nu op een iPad, iPhone, iPod touch, Android-apparaat, pc of Mac is. Bovendien kunnen de receivers bediend worden met de iControlAV5-app.

Prijs en beschikbaarheid

De Pioneer SC-LX88, SC-LX78, SC-LX58, SC-2024 en de SC-1224 kunnen worden geleverd in zwart of zilver. De SC-2024 en de SC-1224 zijn beschikbaar vanaf juli. De SC-LX58 is beschikbaar vanaf augustus, de SC-LX88 en de SC-LX78 zijn beschikbaar vanaf september.

  • SC-LX88: 2699 euro
  • SC-LX78: 2099 euro
  • SC-LX58: 1699 euro
  • SC-2024: 1199 euro
  • SC-1224: 999 euro

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.