Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Pioneer en Onkyo gaan samenwerken op gebied van home cinema

Geschreven door
Geplaatst op24 juni 2014, 16:13 CategorieReceivers

Twee van de grotere fabrikanten van home cinema-apparatuur zijn Onkyo en Pioneer. Beide bedrijven lanceren jaarlijks complete line-ups met receivers, Blu-ray spelers, home cinema systemen en speakers. Vandaag bereikt een kort persbericht ons waarin gemeld wordt dat Onkyo en Pioneer de krachten gaan bundelen in de AV-wereld.

Pioneer Corporation, Onkyo Corporation and Baring Private Equity Asia have reached a basic agreement to commence discussions with an eye to integrating a part of Home AV business operations between Pioneer and Onkyo. Both companies will retain their existing brands, and increase their corporate value.

Wat we hier dus uit op kunnen maken is dat Onkyo en Pioneer een nauwe samenwerking aangaan maar dat de merken zoals we deze nu kennen zullen blijven bestaan. Er worden wat aandelen uitgewisseld en uiteindelijk moet het samenwerkingsverband zorgen voor een sterke groep producten die de concurrentie in een overvolle markt aan kan gaan.

After the transfer, Baring will have 51% stake in PHE. The remaining 49% will be determined in consultation between the related parties. Pioneer and Onkyo will make an effort to increase competitiveness by capitalizing on the resources of the two companies such as strong brand power and superior technologies

Veel details worden er helaas nog niet gedeeld. Zo is het bijvoorbeeld onduidelijk wat er met Gibson Guitar, het bedrijf dat een samenwerking met Onkyo aanging in 2012 en onlangs Woox Innovations nog van Philips overnam, gebeurt. Later deze week houdt Pioneer een persevenement waar we mogelijk meer te horen krijgen.

Eind augustus moet de deal gesloten zijn, aldus een topman van Baring Private Equity.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.