Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Philips introduceert 288P6LJEB monitor met 4K-resolutie

Geschreven door
Geplaatst op10 juni 2014, 18:36 CategorieLcd en led tv's

Niet alleen op het gebied van televisies zien we steeds meer modellen met de hoge 4K Ultra HD-resolutie verschijnen. Ook fabrikanten van monitoren gaan met de hogere resolutie aan de slag. Zo kondigt MMD deze week de nieuwe Philips 288P6LJEB 4K UltraClear UHD monitor aan.

De Philips 4K UltraClear UHD monitor biedt volgens MMD niet alleen een hogere resolutie maar ook een betere beeldkwaliteit. Dankzij de resolutie van 3840 x 2160 pixels brengt het beeldscherm met Ultra HD-technologie (UHD) vier keer zoveel pixels op hetzelfde oppervlak als een ‘gewoon’ Full HD-scherm. Content met een lagere resolutie wordt opgeschaald naar de 4K-resolutie om zo optimaal gebruik te maken van het grote aantal pixels. Het beeldscherm heeft een formaat van 28-inch.

Het beeldscherm heeft een responstijd van 1 ms en is daarmee volgens de fabrikant een van de snelste 4K-monitoren op de markt. De ondersteuning voor meer dan 1 miljard kleuren betekent daarnaast dat het scherm de meest verfijnde kleuren nauwkeurig kan weergeven. In combinatie met SmartResponse, een overdrive-technologie van Philips die de responstijd automatisch aanpast op de applicatie, krijgen gamers en filmkijkers een helder en scherp beeld dat vrij is van schokken, vertragingen en spookeffecten voorgeschoteld.

Philips-4K-monitor-2

Het Philips Ultra HD-scherm ondersteunt MultiView, waardoor je twee video’s op hetzelfde moment kunt bekijken. Zo kun je bijvoorbeeld een laptop met spreadsheets aansluiten en tegelijkertijd op de hoogte blijven van sportuitslagen op tv. De digitale DisplayPort 1.2-koppeling tussen pc en monitor ondersteunt overdrachtssnelheden tot 10,8 Gbps, voor een snellere weergave en verversing van het beeld. De HDMI-connectie biedt ondersteuning voor MHL, dit betekent dat gebruikers mobiele apparaten zoals smartphones en tablets kunnen aansluiten en het beeld hiervan in hoge resolutie kunnen spiegelen. Daarnaast is de monitor voorzien van een USB 3.0-poort.

Het nieuwe Philips 288P6LJEB 4K UltraClear UHD-scherm is vanaf de zomer van 2014 verkrijgbaar voor een adviesprijs van 599 euro.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.