Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Panasonic AX800-serie 4K Ultra HD tv’s te koop in Nederland

Geschreven door
Geplaatst op11 juni 2014, 11:48 CategorieLcd en led tv's

Panasonic heeft dit jaar geen nieuwe plasma tv’s geïntroduceerd en dus moeten we het met de nieuwe lcd led tv line-up van de Japanse fabrikant doen. Panasonic geeft aan dat de AX900-serie die in september gelanceerd wordt pas echt de concurrentie met plasma aan kan gaan maar voor nu vinden we de topmodellen in de AX800-serie. Deze tv’s zijn uitgerust met de nieuwste features en functies, waaronder een 4K Ultra HD-resolutie.

De nieuwe AX800-serie van Panasonic bestaat uit drie modellen; de 50-inch TX-50AX800E, de 58-inch TX-58AX800E en de 65-inch TX-65AX800E. Alledrie de nieuwe televisies zijn voorzien van een resolutie van 3.840 bij 2.160 pixels, bieden toegang tot het vernieuwde Smart tv-platform van de Japanse fabrikant en beschikken over HDMI 2.0-poorten zodat ook 4K-content met een hogere frame rate weergegeven kan worden.

Panasonic-AX800-2014-tv

Verder zijn de tv’s voorzien van een Studio Master Colour paneel dat voor natuurlijke kleuren moet zorgen, een THX 4K-certificaat voor de weergave van 4K-materiaal, de mogelijkheid om lage resolutie content te upscalen naar 4K Ultra HD en de mogelijkheid om 3D-materiaal weer te geven middels de actieve 3D-techniek. De tv’s beschikken over twee tuners, komen met de Touch Pad afstandsbediening en zijn voorzien van drie USB-poorten. Overigens moet gezegd worden dat hoewel de televisies over een HEVC-chip beschikken er geen ondersteuning voor 4K Netflix aanwezig is.

De Panasonic AX800-serie tv’s zijn sinds begin deze maand te koop in Nederland voor een adviesprijs vanaf 2.299 euro. De laagste prijzen vind je in onderstaande prijsvergelijking. Meer informatie en alle specificaties vind je in de Panasonic 2014 4K Ultra HD tv line-up en het Panasonic 2014 lcd led tv overzicht.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.