Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Ook Pioneer en Marantz brengen Dolby Atmos naar receivers

Geschreven door
Geplaatst op24 juni 2014, 17:03 CategorieReceivers

Als er een schaap over de dam is volgen er natuurlijk meer en dat zien we deze week maar al te goed. Gisteren kondigden Onkyo en Denon aan nieuwe receivers te voorzien van ondersteuning voor de Dolby Atmos-codec en vandaag is het de beurt aan Marantz en Pioneer. Beide bedrijven hebben inmiddels bevestigd dat de nog te lanceren receivers voorzien worden van Dolby Atmos.

Pioneer laat vandaag weten dat de Elite speakers en de Elite SC home cinema receivers een firmware-update kunnen verwachten waarmee Dolby Atmos ondersteuning toegevoegd wordt. Hiermee wordt het mogelijk om extra kanalen toe te voegen die luidsprekers aan het plafond aansturen, het kenmerk van Dolby Atmos. Alle details over welke receivers de update kunnen verwachten en welke nieuwe receivers er standaard mee uitgerust worden kunnen we later deze week verwachten.

Marantz laat via Facebook weten dat de nog aan te kondigen SR7009 home cinema receiver en de AV7702 receiver vanuit de doos ondersteuning voor Dolby Atmos krijgen. Helaas geeft het bedrijf nog niet aan of ook reeds gelanceerde modellen een update kunnen verwachten.

Overigens heeft Dolby ook van zich laten horen deze week. Volgens het bedrijf kunnen we de eerste Blu-ray discs met Dolby Atmos soundtrack voor het einde van dit jaar nog in de winkels verwachten. Om de audiotrack te kunnen beluisteren is geen nieuwe speler nodig. De huidige Blu-ray spelers kunnen de bitstream soundtrack doorsturen naar de receiver die het vervolgens verwerkt met de Dolby Atmos decoder.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.