Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Onkyo lanceert TX-NR1030 en TX-NR3030 AV-receivers met Dolby Atmos

Geschreven door
Geplaatst op24 juni 2014, 12:03 CategorieReceivers

Gisteren verscheen het bericht dat Onkyo verschillende receivers zou gaan voorzien van ondersteuning voor Dolby Atmos, het nieuwe surroundformaat met speakers die boven de luisterpositie geplaatst worden. Vandaag maakt Onkyo bekend dat drie nieuwe producten met deze ondersteuning uitgerust worden; de met THX Select 2 certificaat uitgeruste 9.2-kanaals TX-NR1030 en 11.2-kanaals TX-NR3030 AV-receivers, en de THX Ultra2 gecertificeerde PR-SC5530 Network AV-controller.

Onkyo rust de nieuwe AV-componenten uit met de nieuwste technieken en features. Naast ondersteuning voor Dolby Atmos dankzij Dual 32-bit DSP engines beschikken deze modellen over HDMI 2.0-poorten (acht ingangen en drie uitgangen) met ondersteuning voor 4K-materiaal met een frame rate van 60Hz, en HDCP 2.2 ondersteuning voor het streamen van 4K-content. De HDMI Zone 2 Out kan 1080p video naar een tweede display sturen. Daarnaast zijn alle drie de componenten voorzien van een Marvell-chip die lage resolutie content kan upscalen naar 1080p- of 4K-resolutie, en zijn er verschillende ISF kalibratie-opties aan boord om de beeldweergave naar eigen wens af te stellen.

Onkyo-TX-NR3030

De TX-NR1030 en TX-NR3030 AV-receivers beschikken over gescheiden circuits voor verwerking en versterking, om zo minimale elektrische interferentie te veroorzaken. De TX-NR3030 is daarnaast voorzien van twee extra EI transformatoren voor het verwerken van audio en video, plus 18,000 μF condensatoren en een Three-Stage Inverted Darlington versterkingscircuit. De PR-SC5530 is voorzien van een ringkern transformator en gescheiden EI transformatoren voor AV verwerking. Alle drie de componenten zijn ontwikkeld voor hoge resolutie audio met zeven discrete TI Burr-Brown DACs. De TX-NR303 en PR-SC5530 beschikken over 192 kHz/32-bit processors, terwijl de TX-NR1030 zeven 192 kHz/24-bit two-channel DACs meegekregen heeft.

Onkyo-TX-NR1030

Alle drie de componenten zijn uitgerust met DTS Neo:X, een surroundformaat waarmee stereo en 5.1-kanaals bronnen omgezet kunnen worden naar een 7.1-, 9.1- of 11.1-kanaals weergave. De TX-NR1030 en TX-NR3030 hebben 11.4-kanaals pre-outs en gebalanceerde XLR pre-outs voor de front L/R kanalen, terwijl de PR-SC5530 over gebalanceerde 11.4-kanaals XLR pre-outs en 11.4-kanaals pre-outs beschikt. Alle apparaten zijn voorzien van Powered Zone 2 en Powered Zone 3 outputs, en een Whole House Mode die via de remote-app bediend kan worden. Ook is er ondersteuning voor bi-amping van de frontkanalen aanwezig.

Voor het optimaal afstellen van de receiver en speakers is AccuEQ room calibration aan boord. Deze meet en corrigeert de speaker afstanden, crossovers en frequenties op verschillende luisterposities voor een indrukwekkend surround-weergave. Gebruikers van een draaitafel kunnen de phono-input gebruiken en er zijn analoge aansluitingen voor een SACD- of CD-speler aanwezig. De Pure Direct Analog Path knop maakt het mogelijk om alle digitale circuits uit te schakelen en de analoge signalen direct naar de speakers te sturen.

Onkyo-PR-SC5530
Voor diegenen die graag muziek streamen is het goed om te weten dat de receivers beschikken over ingebouwd WiFi waarmee onder meer Double DSD, gapless 192 kHz/24-bit FLAC en WAV bestanden weergegeven kunnen worden. Er is toegang tot duizenden internet radiostations en natuurlijk ook tot populaire stramingdiensten als Spotify. Muziek kan direct vanaf een smartphone of tablet gestreamd worden dankzij WiFi of Bluetooth 2.1 + EDR, en de Music Optimizer DSP mode moet de kwaliteit van lage resolutie materiaal verbeteren.

De met THX Select 2 certificaat uitgeruste 9.2-kanaals TX-NR1030 en 11.2-kanaals TX-NR3030, en de THX Ultra2 gecertificeerde PR-SC5530 moeten vanaf juli 2014 in de winkels verschijnen. De adviesprijzen zijn nog niet bekendgemaakt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.