Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Onkyo en 7digital lanceren e-onkyo winkel voor high-res muziek

Geschreven door
Geplaatst op3 juni 2014, 12:07 CategorieStreamingdiensten

Onkyo en 7digital hebben deze week aangekondigd de in Japan reeds succesvolle e-onkyo winkel voor hoge resolutie audio ook in Europa en de VS te lanceren. Onkyo noemt e-onkyo de meest succesvolle online winkel voor high-res muziek in Japan.

In Japan kun je in de e-onkyo winkel reeds 60.000 muzieknummers vinden, ongeveer 25 procent hiervan is beschikbaar in hoge resolutie audioformaten. Deze hoge resolutie muziek wordt aangeboden in PCM 24-bit/192kHz bestande, DSD64-bestanden en DSD128-bestanden.

Onkyo gaat nu in Europa een samenwerking aan met de 7digital dowload-winkel waardoor e-onkyo hier onderdeel van zal uitmaken. De uitrol van hoge resolutie muziek moet in de komende maanden van start gaan. Beide bedrijven laten weten dat er steeds meer vraag is naar muziek in hoge kwaliteit en dat fabrikanten van hardware inmiddels diverse producten op de markt gebracht hebben die ondersteuning voor high-res audio bieden. Zo introduceerde Sony eind vorig jaar verschillende receivers en audiosystemen met high-res audio ondersteuning, en ook Onkyo lanceerde onlangs nieuwe receivers die ondersteuning voor hoge resolutie audio bieden.

Momenteel zijn er in Europa al een aantal websites die hoge resolutie audio aanbieden. Eén van de meest populaire webshops is HDTracks. Lees meer over wat high-res audio precies is.

  • Delen:

Reacties

  1. Fabian
    05 juni, 2014 om 20:56

    Eindelijk het begint te komen, kwaliteit die we al jaren missen. Nu iTunes nog dan volgt de rest. Mp3 prima voor de telefoon maar valt pijnlijk door de mand als het op een nette stereo installatie wordt afgespeeld.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.