Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Marantz onthult NR1605 netwerk AV-receiver met WiFi en 4K

Geschreven door
Geplaatst op16 juni 2014, 12:44 CategorieReceivers

De slimline AV-receivers van Marantz zijn al een paar jaar een uitstekende keuze voor diegenen die geen groot apparaat in de huiskamer willen hebben staan maar toch ook niet teveel op de audiokwaliteit willen inleveren. Deze week introduceert Marantz de volgende generatie slimeline AV-receivers met de nieuwe NR1605. Deze receiver is onder meer voorzien van Bluetooth en WiFi voor draadloze communicatie.

Marantz NR1605

Net als zijn voorgangers is de NR1605 uitgerust met verschillende netwerkmogelijkheden. Met de ingebouwde AirPlay-technologie kunnen gebruikers hun muziekbibliotheek draadloos afspelen vanaf hun iPhone, iPod Touch en iPad. De nieuw toegevoegde Bluetooth maakt het streamen van muziek van Android-smartdevices, iDevices en laptops mogelijk. Dankzij de DLNA-standaard kun je ook muziek vanaf een lokaal opslagapparaat (NAS) streamen en luisteren naar duizenden internetradiozenders of online muziekservers, zoals Spotify en Last.fm. Daarbij is er brede ondersteuning voor de nieuwste audioformaten zoals Apple lossless, Gapless en FLAC HD 192/24 of het bitstream DSD-formaat geoptimaliseerd voor SACD-spelers.

Marantz-NR1605

Ondanks dat de NR1605 een compact en slank apparaat is doet deze volgens de fabrikant qua geluidskwaliteit niet veel onder voor zijn duurdere en grotere broers. De NR1605 is voorzien van een 7-kanaals versterker met 90W vermogen per kanaal. Bovendien is het apparaat uitgerust met gedecodeerde Dolby True HD en DTS-HD audio. In totaal acht HDMI-ingangen verwerken de verschillende digitale bronnen. De installatie is volgens Marantz eenvoudig dankzij de geavanceerde gebruikersinterface (GUI), Setup Assistant en Audyssey MultEQ-ruimtekalibratie. De Marantz NR1605 is naast met de meegeleverde afstandsbediening te bedienen met een Android- of iOS-apparaat via de beschikbare Marantz Remote-app.

Overigens biedt de NR1605 ook ondersteuning voor 4K Ultra HD tv’s. De receiver kan 4K-signalen doorgeven, net als 3D-signalen. Naast 4k en 3D-passthrough is de NR1605 voorzien van technologie waarmee video-upscaling kan plaatsvinden naar 1080 p en 4K. Bovendien kun je met de Multi Zone-functie muziek vanuit de hoofdruimte met een extra paar luidsprekers naar een andere ruimte sturen, bijvoorbeeld de keuken of de slaapkamer.

Marantz-NR1605-3

Evenals vele andere modellen van dit jaar is de NR1605 voorzien van de nieuwste slimme ECO-modus van Marantz. Hiermee kun je stroom besparen als de receiver enkel gebruikt wordt voor achtergrondmuziek of afspeelt op lagere niveaus zonder dat het een negatieve invloed heeft op de audiokwaliteit. Indien meer stroom nodig is voor het kijken van een film of voor het luider afspelen van muziek, schakelt de NR1605 automatisch over op “full power output”.

Kenmerken Marantz NR1605

 • Ingebouwde WiFi en Bluetooth
 • AM/FM-tuner
 • Dolby TrueHD en DTS-HD Master Audio
 • 7-kan. discrete eindversterker met 90 W per kanaal
 • Audyssey MultEQ XT32-ruimtekalibratie
 • HDMI 2.0 met 4k 60Hz 4:4:4 resolutie
 • 7+1 front HDMI in / 1 uit (4k 60Hz, 3D, ARC, Deep Color)
 • USB-poort
 • HDMI scaling 1080p, 4k 30Hz
 • MP3, WAV, AAC, WMA, AIFF
 • HD-audiostreaming: FLAC 192/24, DSD, ALAC
 • Afspelen zonder pauzes
 • Spotify Connect, Flickr, Internet Radio support
 • Setup Assistant en geavanceerde GUI
 • Marantz Remote App voor iOS en Android
 • ECO-modus

Prijs en beschikbaarheid

De Marantz NR1605 is vanaf juli 2014 verkrijgbaar in zwart en zilver-goud. De adviesprijs bedraag 699 euro.

 • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.