Marantz introduceert de PM5005 versterker en CD5005 cd-speler

18 juni 2014 2 Minuten 0 Reacties
Marantz-CD5005

Na onder meer een nieuwe slimline AV-receiver introduceert Marantz vandaag een nieuwe stereo-opstelling. Het nieuwe systeem bestaat uit de PM5005 versterker en de CD5005 cd-speler. De apparaten zijn volgens de fabrikant gericht op de prijsbewuste muziekliefhebber.

Marantz PM5005

De nieuwe PM5005 versterker beschikt als eerste in zijn klasse over een current feedback-architectuur, iets dat normaal gesproken alleen voor duurdere modellen is weggelegd. Met de snelle en nauwkeurige signaalverwerking moet deze technologie een perfect gebalanceerde stereogeluidsweergave en een open en accurate klankweergave bieden. Ook is het nieuwe apparaat verbeterd met een onopvallend audiocircuit en componenten voor de fijnafstemming. Daarnaast is het model voorzien van een iets verschillend knoppenontwerp en wordt geleverd met een nieuwe afstandsbediening. De PM5005 biedt 55 Watt per kanaal bij 4 ohm en heeft een metalen chassis en een metalen voorpaneel. Verder heeft hij een Phono MM-equalizer en Source Direct-functionaliteit om de signaalpaden zo kort mogelijk te houden.

Marantz CD5005

De nieuwe CD5005 beschikt net als zijn voorganger, de CD5004, over de HDAM-SA2 van Marantz, maar is daarnaast voorzien van een verbeterde DAC CS4398 en nieuw cd-mechanisme, beiden overgenomen van zijn grotere broer, de CD6005. De cd-speler speelt niet alleen cd’s, CD-R en CD-RW af, maar ook MP3- en WMA-bestanden. Ook bevat hij speciaal aangepaste componenten voor geluidsafstemming en een nieuw cd-loopwerk. De Audio EX(clusief)-stand moet de geluidskwaliteit verder verbeteren door het uitschakelen van tijdelijk inactieve functies, zoals de digitale uitgang en de toonhoogteregeling. Met de functie voor willekeurig afspelen kun je muziek op een andere manier ontdekken. Ook nieuw dit jaar zijn een opgewaardeerde afstandsbediening, een stroombesparende stand-bymodus en een automatische stand-bymodus. De vergulde analoge uitgangen moeten garant staan voor de beste aansluitmogelijkheden.

Prijzen en beschikbaarheid

Beide apparaten zijn vanaf juli 2014 verkrijgbaar in zwart en zilver-goud, tegen een consumentenadviesprijs van 329 euro voor de PM5005 en 229 euro voor de CD5005.

Reacties (0)