Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

LG ziet reeds 1 miljoen webOS Smart tv’s over de toonbank gaan

Geschreven door
Geplaatst op2 juni 2014, 16:35 CategorieSmart tv's

Ze zijn nog maar een paar weken beschikbaar maar LG laat vandaag weten dat er inmiddels al één miljoen webOS Smart tv’s over de toonbank zijn gegaan. Een groot deel van de nieuwe line-up van de Koreaanse fabrikant beschikt over de nieuwe webOS-software.

LG noemt het aantal van één miljoen verkochte webOS tv’s een groot succes. De Koreaanse fabrikant verwacht in de eerste helft van dit jaar zelfs 10 miljoen exemplaren te verkopen. In Europa zijn er tot op heden 400.000 exemplaren verkocht. Met het oog op het WK voetbal verwachten alle grote fabrikanten een flinke stijging tv-verkopen.

webOS is de software achter het nieuwe Smart tv-platform van LG. De nieuwe interface is vooral gericht op gebruiksgemak, middels onder meer handige kaarten en duidelijke icons. Daarnaast maakt webOS het schakelen tussen live-tv, entertainment-aps, audio-bronnen en gameconsoles eenvoudiger. Voor een optimale bediening wordt ook de nieuwe Magic Remote afstandsbediening meegeleverd.

LG heeft webOS al beschikbaar gemaakt op 70 procent van haar led-tv modellen, waaronder vier televisies met de Ultra HD 4K resolutie. In 2015 zullen alle LG televisies uitgerust zijn met webOS.

Bekijk de complete 2014 LG lcd led tv line-up en lees meer over het webOS Smart tv-platform.

  • Delen:

Reacties

  1. Derk
    02 juni, 2014 om 21:52

    Wel jammer dat Netflix nog niet werkt.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.