Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

LG maakt prijzen eerste 4K oled tv’s bekend

Geschreven door
Geplaatst op27 juni 2014, 13:45 CategorieOled tv's

LG is momenteel de enige fabrikant die nieuwe oled tv’s op de markt brengt. Het Koreaanse bedrijf heeft begin dit jaar wederom nieuwe modellen gelanceerd en kondigde aan in de herfst van 2014 de eerste oled tv’s met 4K-resolutie te lanceren. Met name deze modellen zijn in onze ogen interessant, omdat hiermee  de twee beste technieken gecombineerd worden.

We wisten als dat de 4K oled tv’s van LG tijdens IFA 2014 in september aangekondigd worden maar vandaag heeft de Koreaanse fabrikant in het Verenigd Koninkrijk ook de prijzen al bekendgemaakt. En zoals verwacht zijn de nieuwe modellen verre van betaalbaar te noemen. Voor de 65-inch 65EC9707 moet 5.999 Britse Ponden betaald worden, de 77-inch EC9809 moet maar liefst 19.999 Britse Ponden gaan kosten.

LG-EC9709-oled-tv

Beide tv’s zijn voorzien van een oled-paneel dat voor een hoog contrast en diepe zwartwaarden moet zorgen , en een 4K-paneel met een resolutie van 3.840 bij 2.160 pixels. Ook zijn de tv’s uitgerust met een gebogen scherm, het nieuwe webOS-platform van de Koreaanse fabrikant, HDMI 2.0-poorten, HEVC en Netflix 4K ondersteuning, ingebouwd WiFi en passieve 3D-weergave. LG lvert ook de vernieuwde Magic Remote afstandsbediening mee.

Wanneer de 4K oled tv’s naar Nederland komen en wat wij ervoor moeten betalen is vooralsnog onduidelijk. Tijdens IFA 2014, waar wij bij aanwezig zullen zijn, krijgen we meer informatie te horen.

Bekijk de complete 2014 LG oled tv line-up.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.