Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

LG laat developers apps voor webOS Smart tv-platform ontwikkelen

Geschreven door
Geplaatst op25 juni 2014, 12:04 CategorieSmart tv's

Sinds enkele weken liggen de eerste webOS Smart tv’s van LG in de Nederlandse winkels. De Koreaanse fabrikant heeft webOS een tijdje terug overgenomen van HP en er een compleet nieuwe Smart tv-platform van gemaakt. Bij een Smart tv-platform hoort natuurlijk een groot aanbod aan apps en daarom brengt LG deze week een developerkit voor ontwikkelaars uit.

LG heeft vandaag een sdk uitgebracht waarmee ontwikkelaars aan de slag kunnen gaan voor het ontwikkelen van apps. Deze apps worden in de LG Store, de app store van webOS, ondergebracht waarna ze op een tv van de Koreaanse fabrikant gedownload kunnen worden. Ontwikkelaars krijgen de mogelijkheid hun eigen apps te testen middels een zogenaamde emulator. Geïnteresseerde ontwikkelaars kunnen op de website van LG meer informatie vinden over de sdk en de richtlijnen voor het ontwikkelen van apps. De tools die LG aanbiedt zijn beschikt voor Mac OSX, Windows en Linux.

LG maakte onlangs bekend dat er inmiddels 1 miljoen tv’s met webOS over de toonbank zijn gegaan en dat de fabrikant in 2015 het merendeel van de nieuwe tv’s met het platform wil uitrusten.

Lees meer over het webOS platform van LG en bekijk de 2014 lcd led tv line-up van LG.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.