JVC komt met 4K Ultra HD tv’s in de Diamond tv line-up

20 juni 2014 1 Minuut 2 Reacties
JVC-Diamond-4K-tv

JVC heeft in de VS de nieuwe Diamond tv line-up gepresenteerd. De line-up omvat de eerste 4K Ultra HD-modellen van het bedrijf.

De serie komt in een 55-inch model, een 65-inch model en een 85-inch model. Opvallend en interessant is dat de twee grotere modellen voorzien worden van direct led-achtergrondverlichting met respectievelijk 32 en 64 local dimming zones. Over het algemeen zorgt dit voor diepere zwartwaarden en een beter contrast dan bij modellen met edge lit led-achtergrondverlichting.

Alle Diamond tv’s zijn voorzien van een 3.840 bij 2.160 resolutie, vijf HDMI-poorten waarvan vier HDMI 2.0-poorten, HDCP 2.2-ondersteuning voor het streamen van 4K-content, en de keuze uit twee Smart tv-platformen; het Android TV-platform van JVC zelf en de meegeleverde Roku streaming-stick. De modellen van JVC beschikken niet over ondersteuning voor de weergave van 3D-materiaal. Lage resolutie content kan opgeschaald worden naar de 4K-resolutie en de panelen zijn uitgerust met een CrystalMotion 240Hz-techniek. Voor een optimale audioweergave is het XinemaSound 3D systeem aanwezig.

De nieuwe 4K Ultra HD tv’s van JVC moeten vanaf september op de Amerikaanse markt verschijnen. De adviesprijzen bedragen 999 dollar (55-inch), 1.999 dollar (65-inch) en 7.999 dollar (85-inch). Hiermee heeft JVC meteen ook drie van de goedkoopste UHD tv’s in het assortiment.

Reacties (2)