Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

JVC komt met 4K Ultra HD tv’s in de Diamond tv line-up

Geschreven door
Geplaatst op20 juni 2014, 15:48 CategorieLcd en led tv's

JVC speelt in Nederland nauwelijks meer een rol van betekenis meer op het gebied van home cinema maar in andere markten, waaronder de VS, lanceert het bedrijf nog steeds nieuwe tv’s. Net als alle grote tv-fabrikanten stapt ook JVC nu in 4K.

JVC heeft in de VS de nieuwe Diamond tv line-up gepresenteerd. De line-up omvat de eerste 4K Ultra HD-modellen van het bedrijf. De serie komt in een 55-inch model, een 65-inch model en een 85-inch model. Opvallend en interessant is dat de twee grotere modellen voorzien worden van direct led-achtergrondverlichting met respectievelijk 32 en 64 local dimming zones. Over het algemeen zorgt dit voor diepere zwartwaarden en een beter contrast dan bij modellen met edge lit led-achtergrondverlichting.

Alle Diamond tv’s zijn voorzien van een 3.840 bij 2.160 resolutie, vijf HDMI-poorten waarvan vier HDMI 2.0-poorten, HDCP 2.2-ondersteuning voor het streamen van 4K-content, en de keuze uit twee Smart tv-platformen; het Android TV-platform van JVC zelf en de meegeleverde Roku streaming-stick. De modellen van JVC beschikken niet over ondersteuning voor de weergave van 3D-materiaal. Lage resolutie content kan opgeschaald worden naar de 4K-resolutie en de panelen zijn uitgerust met een CrystalMotion 240Hz-techniek. Voor een optimale audioweergave is het XinemaSound 3D systeem aanwezig.

De nieuwe 4K Ultra HD tv’s van JVC moeten vanaf september op de Amerikaanse markt verschijnen. De adviesprijzen bedragen 999 dollar (55-inch), 1.999 dollar (65-inch) en 7.999 dollar (85-inch). Hiermee heeft JVC meteen ook drie van de goedkoopste UHD tv’s in het assortiment.

 • Delen:

Reacties

 1. tomas
  20 juni, 2014 om 17:06

  Wij hebben thuis nog een jvc staan van 32”, ik wou dat deze in NL beschikbaar komen :(, mooie prijs.

 2. audiofreak1
  20 juni, 2014 om 21:56

  Jammer dat JVC in Nederland niet meer actief is op tv gebied, fijn bedrijf met goede werknemers. Ze brachten leuke tv’s op de markt waarvan er vele nog staan te spelen.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.