‘Google onthult Android tv deze maand’

02 juni 2014 1 Minuut 1 Reacties
Google-Play-Films

Tijdens Google I/O toont Google altijd nieuwe ontwikkelingen op het gebied van software en volgens GigaOM krijgen we dan ook de eerste details van Android tv te zien en te horen.

Google heeft twee jaar lang geprobeerd een succes te maken van het zelf ontwikkelde Google tv-platform, maar helaas zien we het platform nauwelijks meer terug. Toch geeft Google niet op want er verschijnen berichten dat het bedrijf deze maand nog het nieuwe Android tv-platform presenteert.

Op 25 juni gaat in San Francisco Google I/O van start. Tijdens deze conferentie voor ontwikkelaars toont Google altijd nieuwe ontwikkelingen op het gebied van software en volgens GigaOM krijgen we dan ook de eerste details van Android tv te zien en te horen.

Android tv is de opvolger van Google tv en moet op slimme apparaten, waaronder Smart tv’s verschijnen. De nadruk van het platform wordt gelegd op eenvoud en net als bij webOS zou een structuur met kaarten gebruikt worden. Daarbij zou voor het Amerikaanse bedrijf snelheid en toegankelijkheid belangrijk zijn, natuurlijk met de focus op content uit de Play Store. Vanzelfsprekend worden de eigen diensten van Google, waaronder Play Movies en Hangouts, in het platform gebouwd.

Momenteel is nog niet duidelijk welke fabrikanten er met Android tv aan de slag gaan. Wel heeft Philips reeds diverse lcd led tv’s met Android-software aangekondigd maar dit is niet gebaseerd op het Android tv-platform.

Reacties (1)