Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

‘Google onthult Android tv deze maand’

Geschreven door
Geplaatst op2 juni 2014, 16:44 CategorieSmart tv's

Google heeft twee jaar lang geprobeerd een succes te maken van het zelf ontwikkelde Google tv-platform, maar helaas zien we het platform nauwelijks meer terug. Toch geeft Google niet op want er verschijnen berichten dat het bedrijf deze maand nog het nieuwe Android tv-platform presenteert.

Op 25 juni gaat in San Francisco Google I/O van start. Tijdens deze conferentie voor ontwikkelaars toont Google altijd nieuwe ontwikkelingen op het gebied van software en volgens GigaOM krijgen we dan ook de eerste details van Android tv te zien en te horen.

Android tv is de opvolger van Google tv en moet op slimme apparaten, waaronder Smart tv’s verschijnen. De nadruk van het platform wordt gelegd op eenvoud en net als bij webOS zou een structuur met kaarten gebruikt worden. Daarbij zou voor het Amerikaanse bedrijf snelheid en toegankelijkheid belangrijk zijn, natuurlijk met de focus op content uit de Play Store. Vanzelfsprekend worden de eigen diensten van Google, waaronder Play Movies en Hangouts, in het platform gebouwd.

Momenteel is nog niet duidelijk welke fabrikanten er met Android tv aan de slag gaan. Wel heeft Philips reeds diverse lcd led tv’s met Android-software aangekondigd maar dit is niet gebaseerd op het Android tv-platform.

  • Delen:

Reacties

  1. Fabian
    05 juni, 2014 om 20:59

    Gaat goed met al die diensten 🙂 binnenkort Ziggo de deur uit!

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.