Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Google maakt spiegelen Android-toestel op tv via Chromecast mogelijk

Geschreven door
Geplaatst op26 juni 2014, 10:38 CategorieAccessoires

Een zeer korte tijd heeft Google met de Chromecast één van de meest populaire accessoires voor het streamen van content naar een tv in de markt gezet. De hdmi-stick ligt sinds enkele maanden in de Nederlandse winkels voor een paar tientjes en in de Google Play Store zijn inmiddels al meer dan 10.000 apps te vinden die ondersteuning voor de Chromecast bieden. Tijdens de Google I/O-conferentie heeft Google gisteren een grote update voor de hdmi-dongle aangekondigd.

Update voor Chromecast

De Google Chromecast is een hdmi-stick die op elke met hdmi uitgeruste tv aangesloten kan worden en middels usb gevoed wordt. Vervolgens kan een Android smartphone of tablet verbinding maken met deze stick en kan content uit compatibele apps naar de hdmi-stick gestuurd worden. Deze pakt vervolgens de content van de servers van Google of de ontwikkelaar en toont het op je televisie. Bijvoorbeeld een YouTube-video of een serie van Netflix kan zo eenvoudig op tv weergegeven worden.

Google komt met een belangrijke update voor de Chromecast waarmee het mogelijk wordt om zonder met hetzelfde WiFi-netwerk verbonden te zijn content van je tablet of smartphone op tv weer te geven. In plaats hiervan kun je ook een ander netwerk gebruiken of zelfs via een mobiele internetverbinding casten. Op dit moment is verbinding met hetzelfde WiFi-netwerk nog een vereiste.

Daarnaast wordt het mogelijk om het beeld van je smartphone of tablet te spiegelen op tv, een functie waar al lange tijd om gevraagd wordt. Volgens Google werkt deze functie zonder noemenswaardige vertraging. Met de nieuwe BackDrop-functie kun je voortaan eigen foto’s, of foto’s van bijvoorbeeld Google+, als achtergrond van de Chromecast instellen. Dit werkt als een soort digitale fotolijst. De update voor de Google Chromecast wordt over enkele weken uitgerold.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.