Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Gebogen (curved) tv’s nog niet bijzonder populair

Geschreven door
Geplaatst op17 juni 2014, 12:13 CategorieOnderzoeken

We zien ze steeds vaker voorbij komen; televisies met gebogen schermen. Maar, is de gemiddelde consument wel geïnteresseerd in een gebogen scherm? Volgens marktonderzoeker DisplaySearch laat de interesse van consumenten nog te wensen over.

Verschillende fabrikanten hebben dit jaar tv’s met een gebogen, ook wel Curved genoemd, scherm op de markt gebracht. Bij LG gaat het om oled tv’s, maar Samsung heeft zelfs UHD en full hd-modellen voorzien van een gebogen scherm. Over het nut van een curved display valt te twisten, volgens fabrikanten moet het echter zorgen voor een IMAX-kijkervaring. Daarvan zijn wij, en vele experts met ons, nog niet overtuigd. Wel lijken gebogen displays te zorgen voor een kleinere kijkhoek.

Afgezien van wat we ervan vinden lijkt de consument ook nog niet echt warm te lopen voor een gebogen display. Volgens DisplaySearch gaan er dit jaar naar verwachting zo’n 700.000 televisies met een gebogen scherm over de toonbank. Het merendeel hiervan is een standaard lcd tv en komt dus waarschijnlijk van de hand van Samsung. Met name de hogere prijs is voor consumenten een reden om toch maar een flatscreen tv te kiezen.

DisplaySearch verwacht dat de prijzen volgend jaar echter snel dalen waardoor het aantal verkochte curved televisies moet stijgen naar 3 miljoen stuks. In 2016 verwacht het bedrijf zelfs dat er 6 miljoen exemplaren over de toonbank gaan. Wat is jouw mening over een tv met gebogen display? Zie jij het voordeel ervan of is het puur iets wat mooi staat of hangt in de huiskamer?

Bekijk ook de Samsung 2014 lcd led tv line-up en de LG 2014 oled tv line-up.

 • Delen:

Reacties

 1. peter vb
  17 juni, 2014 om 16:11

  Heb het een tijdje bekeken en zag echt geen één voordeel van. Staat wel chique.

 2. Yahya
  18 juni, 2014 om 19:43

  Ik denk dat het een te klein oppervlak is om een imax ervaring te hebben. Bovendien wi je niet alles in Imax ervaring zien. Buiten dat ziet een gebogen tv op een vlakke muur er maar raar uit, met inkijk aan de zijkanten…
  Meestal willen we de tv’s toch zo plat mogelijk aan het muur bevestigd hebben.
  My 2 cents

 3. Geleijnse
  19 juni, 2014 om 7:51

  Een gebogen scherm is beslist niet functioneler dan een plat scherm. Voor mijn ogen is de kijkervaring onrustig met een gebogen scherm. Ik hoop wel dat platte schermen met uhd de topspecificaties krijgen, want als je nu een Samsung hu 7500 model koopt, dan mis ik tru-color en de one-connect box. Over een paar maanden komt de Philips 55 pus 8809 uit en wie weet gaat deze televisie het worden.

 4. Johan
  19 juni, 2014 om 21:57

  Curved heeft een groot nadeel, je moet voor het beste effect er midden voor zitten. Des te meer je uit het midden zit des te slechter de kijkhoek tot de hoek waar je het dichtste bij zit.
  Als je voornamelijk alleen kijkt geen probleem maar als je met een groot gezin kijkt, breed verspreid over de woonkamer, kan een curved tv een negatieve kijkervaring gaan opleveren.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.