Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Dvd’s rippen niet meer mogelijk met nieuwe Kaleidescape systemen

Geschreven door
Geplaatst op17 juni 2014, 11:25 CategorieBlu-ray

Eén van de meest bekende en populaire systemen waarmee je je dvd-collectie kunt digitaliseren is het systeem van Kaleidescape. Hiermee kun je dvd’s rippen en vervolgens digitaal streamen naar displays in je thuisnetwerk. Hier komt echter binnenkort verandering in.

In een brief naar dealers laat Kaleidescape weten dat er dit jaar nog grote veranderingen doorgevoerd zullen worden als gevolg van een juridisch conflict met de DVDCCA (DVD Copy Control Association). Dit leidde vorig jaar tot een uitspraak van het gerechtshof in het nadeel van Kaleidescape, maar toch hebben beide partijen een overeenkomst bereikt met  aantal bindende afspraken die gevolgen hebben voor de manier waarop dvd’s uit het systeem worden afgespeeld.

Het bedrijf laat weten dat het vanaf 30 november 2014 niet meer mogelijk is om een dvd te importeren op een systeem van Kaleidescape dat vanaf die datum verkocht wordt. Bestaande systemen en verkochte systemen vóór 30 november 2014 zullen niet onderhevig zijn aan deze aanpassing en ook voor Blu-ray discs verandert er voorlopig niks. Een belangrijke ontwikkeling omdat de kernfunctie van Kaleidescape, het rippen van dvd’s, hiermee verleden tijd is.

Toch ziet Kaleidescape ook een positieve kant van het verhaal. Het bedrijf is namelijk achter de schermen druk bezig met de opzet van de Kaleidescape Store. In deze online winkel kunnen gebruikers films in hoge kwaliteit aankopen. Op dit moment zijn er ruim 3400 films ter beschikking en meer dan 9000 afleveringen van TV series en mini series, maar alleen nog in de VS, UK en Canada. De verwachting is dat voor het eind van het jaar meer dan 13.500 films via de Store legaal te downloaden zullen zijn. Ook zal de Kaleidescape store gaan pionieren met de verkoop 4K-content zodra daar players voor ter beschikking gaan komen. Het bedrijf geeft aan dat technisch alles klaar is voor een lancering in de Benelux en dat het nu wachten is op alle licentieovereenkomsten. De verwachting is dat de winkel hier in 2016 live gaat.

  • Delen:

Reacties

  1. peter vb
    17 juni, 2014 om 16:07

    Een mooier homecinema systeem als dit merk is bijna niet te krijgen denk ik.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.